MERYEM GAYBERİ

MERYEM GAYBERİ

05 Şubat 2018, Pazartesi

Karnından konuşanların karın ağrısı

Türkiye önceki sene DEAŞ çetelerine karşı Fırat Kalkanı Harekatı'nı başlattığında sahadaki destekçisi kimdi? Özgür Suriye Ordusu (ÖSO). Bugün Afrin'deki PKK ve DEAŞ terör örgütüne karşı Zeytin Dalı Harekatı'na başladığında sahadaki destekçisi kim? Yine Özgür Suriye Ordusu.

DEAŞ da terör örgütü PKK da! 2016'da 'savaşa hayır!' demeyenler bugün neden 'savaşa hayır!' diyor? Bazıları için şiddet, sadece ve sadece 'sol terör örgütleri' dışındaki bir örgütten gelince 'terör' sayılıyor. Dolayısıyla PKK Marksist bir örgüt ve yaptığı hiçbir terör ve şiddet eylemi 'kınanacak' değerde görülmüyor.

***

O gün 'savaşa hayır' veya 'Katil ÖSO!' demeyen bazı CHP'lilerin ve muhalif takılanların, bugün ÖSO'ya "İt sürüsü" demesi karın ağrısının dışa vurumudur.

Ankara'da, İstanbul'da 'canlı bomba' haline getirilmiş teröristleriyle yüzlerce canımızı katleden PKK'yı geçmişte bir kere dahi lanetlememiş olanlar bugün Mehmetçik'le omuz omuza şehit olan ÖSO'ya sövüyor.

***

Yapılan araştırmalarda, CHP'nin tabanının büyük çoğunluğunun, Afrin Operasyonunu bir beka meselesi olarak gördüğü anlaşılıyor. Fakat CHP'de tabanla tavan arasında özellikle 'milli' meselelerde müthiş bir tezat olduğunu görüyoruz.

Milletin tepkisinden korktukları ve Türkiye'nin sınırında ordu kurdurtulan PKK'ya karşı başlatılan Afrin Operasyonu'na laf söyleyemedikleri için de ÖSO'ya küfrediyorlar.

***

Önceki gün CHP Kurultayı'nda, Kılıçdaroğlu bir kez daha Genel Başkan yapıldı. Terör örgütü PKK/PYD'yi savunan ve ÖSO'ya 'terörist' diyen isimler CHP'nin Parti Meclisi'nde yerini aldı.

AK Partilisi, CHP'lisi, MHP'lisi, BBP'lisi ile milletin "Türkiye'nin bekası söz konusu" diyerek destek verdiği bir terörle mücadele operasyonuna karşı olan ve 'YPG terör örgütüdür' bile diyemeyenlerin CHP PM'ye girmesi nedir?

Millet karnından konuşan, aslında Zeytin Dalı Harekâtı başarısız olsun diye zil takıp oynayacak olanların asıl karın ağrısını biliyor…

SON DAKİKA