Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HAŞMET BABAOĞLU

Hakem maçı devam ettirmeliydi

Futbolcuların kötü niyetinden, hakemin yanlış kararlarından söz etmek istemiyorum. Sadece şunu söylemek istiyorum. Artık taraftarlar şunu bir biçimde içine sindirmeliler. Bunu içine sindiremeyenler de taraftar olmaktan vazgeçsinler. Futbolu sevmeden, maçların oynanmasını istemeden hatta onu teşvik etmeden kazanmayı talep eden bir taraftar olmaz. Ama o kocaman şişeyi sahaya atanlarda kendini taraftar falan sanmasın. Bana göre hakem hatalı. Hakemin geri dönüp maçı devam ettirmesini isterdim.

Artık cezalar üstünde durmayalım. Taraftarlar kendi içlerinde maçın ve de futbolun tadını kaçıranlara artık karşı çıkılmalı. Sürekli taraftarı kayıyarak bu işin içinden çıkılamaz. Son iki yıldır sürekli olarak seyircisiz oynanan maçlar konusunda çok önemli tartışmalar yapılıyor. Seyircisiz oynamanın futbol mantığı ile ters bir ceza olduğu söyleniyor. Bana göre de çok doğru. Ama bütün bunlar tartışılırken bir şeyin gözden kaçmasını istemiyorum. Eğer bu yapılan taraftarlıksa ki bana göre bu taraftarlık değil.
Bunu yapan arkadaş taraftar kitlesi tarafından dışlanmıyor. Aksine omuzlarda taşınıyor. Sahaya çakmak atan adam sırtlarda taşınıyor.

Bana göre Bursaspor 5'te 5 yaptı. TFF'nin nasıl bir karar vereceğini az çok biliyoruz. Peki Gaziantepspor'un maç devam ederken hiç mi şansı yoktu? Bunları düşündüğün zaman neden o çakmak ya da şişeyi atan taraftar sırtta taşınacak? Niye o çok değerli bir Gaziantepspor taraftarı sayılacak? Biraz da bu konuya yoğunlaşmak lazım. Bu yüzden diğer taraftarlar bu yanlış yapanları yüceltmemeliler.

SAHALARDA OYNANAN OYUN FUTBOL DEĞİL
Bu lig hepimize ayrı heyecan vermeye başladı. Artık bütün maçları seyretmek istiyoruz. Peki sonuç? Bu sahalarda oynanan oyun bana göre futbol değil. Bir iki hafta daha geçtikten sonra sahalar hala böyle tarla gibi olmaya devam ederse, biz bu futboldan zevk almayız.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA