Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BAŞYAZI MEHMET BARLAS

Kevin Costner'in kâbusu nasıl gerçek oldu?

Aktör Kevin Costner Aspen'deki (Colorado) çiftliğinde gece yarısı kan ter içinde uyandı.
Yanında mışıl mışıl uyuyan dört yıllık eşi Alman manken ve çanta tasarımcısı Christine Baumgartner'i sarsarak uyandırdı.
Bu yıl yaptığı doğumun yorgunluğunu henüz atamamış olan Christine, şaşkın ve ürkmüş bir sesle "Ne var... ne oldu... hasta mısın Kevin" diye sordu aktöre.
Kevin Costner anlatmaya başladı.
- Bir kâbus gördüm. Türkiye'deydim bu kâbusta... Beni birileri siyasi bir kavganın içine ittiler. Hiç bilmediğim, anlamadığım konular üzerindeki tartışmalara karışıp, taraf oldum.
Rüyamda bir Türk siyasetçisi bana ağzına geleni söyledi, "Hollywood artisti" diyerek kendince aşağıladı.
Nefes nefese gördüğü kâbusu anlatıyordu.
- Bir kasabanın meydanındaki kalabalıklar bu siyasetçiyi dinledikten sonra benim aleyhimde Türkçe sloganlar atıyorlardı. Tam o sırada uyandım.
Costner'in eşi bu anlatılanları dinleyince rahatlamıştı.

Bu bir kâbustur

Eşini teskin etti:
- Kevin'ciğim... Ödümü patlattın. Ya sen hasta oldun ya da yeni doğan bebeğimiz Hayes Logan'a bir şey oldu zannettim, korktum. Rüyanda gördüklerini gerçek sanıp, kan ter içinde uyanmak gibi bir alışkanlığın yoktu. Nereden çıktı bu? Türk Havayolları reklamında oynadın diye artık rüyaların da Türkiye'de mi geçecek?
Kevin Kostner eşinin bu sözleri üzerine başını tekrar yastığını üstüne koydu... "Haklısın" dedi ve yeniden uykuya dalmak üzere gözlerini kapattı.
Sabah tüm aile uyanıp, kahvaltı etmek üzere çiftlik evinin terasına çıktılar.
Terasta Costner'in basın danışmanı, elinde bir dosya ile onları bekliyordu.
Dosyada aktör hakkında tüm dünya basınında yer alan haber ve yorumlar vardı.
Aktör hemen "Türk basını" bölümüne baktı.
İngilizce'ye çevrilmiş şu haberlerle karşılaştı.

Bir açıklama

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Edibe Sözen, Kevin Costner'ın "demokratik açılım" çalışmalarına tam destek verdiğini bildirdi. Son günlerde Türkiye ve dünya kamuoyunda yoğun bir şekilde tartışılan demokratik açılım konusundaki gelişmeleri Costner'ın da izlediğini bildiren Sözen şöyle konuştu:
- Costner, AK Parti Tanıtım ve Medya Başkanlığı ile temas kurarak, 'Türkiye'nin demokratikleşmesi ve insan haklarına verdiği değerin yeni bir ifadesi olan demokratik açılımı candan desteklediğini' söyledi.
Sözen'in açıklamasına göre Costner16 Ekim'de Türkiye'ye gelmeyi planladığını ve Türkiye'ye geldiğinde demokratik açılıma desteğiyle ilgili net mesajlar vereceğini söyledi. .
...................
Kevin Costner bu haberin ardından Türk basınında yer alan diğer bir haberi okumaya başladı...
Şöyleydi bu haber:

Baykal'ın tepkisi

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Deniz Baykal, Ankara'nın Kalecik ilçesinde 5'incisi düzenlenen "Uluslararası Kalecik Karası'' Festivali'nin açılış konuşmasında aktör Kevin Kostner'e çattı ve "Açılım"ı eleştirirken şunları söyledi:
- Başbakanın görevi milleti aldatmak mıdır? Milleti yanıltmak, milleti tuzağa düşürmek mi? Bu olayı sevimli göstermek için Hollywood'dan bir artist bulmuşlar. Nasıl ikna etmişseler, adam çıkmış, 'Ben bu açılımı destekliyorum' diyor. Sen neden Türkiye'nin iç işlerine karışıyorsun.
Sen çık artistliğini yap. Bula bula seni mi buldular, Kalecikli bilmiyor da Hollywood artisti mi biliyor. Burada üzüntü verici olan, hükümetin bu duruma düşmüş olmasıdır.
Hollywood artistinden medet ummasıdır.
Costner Türk basınındaki bu haberleri okurken, aktörün yüzünün kızardığı, nefesinin hızlandığı görülüyordu.
Eşi Christine bu durumu görünce "Ne var Kevin, yine ne oldu" diyerek çıkıştı ona.
Kevin Costner hiç cevap vermeden, Türk basınında onunla ilgili olarak yayımlanmış haberleri eşine uzattı. Kadın bir solukta yazılanları okudu.
Yüzü sararmıştı... Kocasına dönüp bağırdı:
- Şimdi beni de mi kâbusunun içine aldın? Uyan artık... Çıkalım bu kâbustan...
Annesinin bağırmasından ürken altı aylık bebekleri ağlamaya başlamıştı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA