Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BAŞYAZI MEHMET BARLAS

Meğer biz Yunanistan’ın agresif komşusuymuşuz...

Afrin Operasyonu, Türkiye takıntılı yabancı siyasetçilerin kurtlarını dökmesine de vesile olmakta... Türkiye'ye 1980'lerin başında Turgut Özal ile Şarık Tara'nın tanıttığı Davos Forumu, kurtlarını dökenlerin mekânı bugün...

Çipras saçmalamış
Dün Davos Forumu'nda Türkiye hakkında sert ifadeler içeren bir konuşma yapan Yunanistan Başbakanı Çipras, 2015 başında iktidara geldiğinde Yunanistan'ın sadece en kötü ekonomik kriz ve mülteci kriziyle değil, aynı zamanda "Ege'de tahmin edilemeyen agresif askeri hamleler yapan agresif bir komşuyla" uğraşmak zorunda kaldığını söylemiş. Çipras konuşmasında ''Avrupalı ortaklarımız Türkiye gibi 'agresif' komşularla yaşamanın zorluğunu her zaman takdir etmiyor" demiş.

Adeta tehdit etmiş
ABD Başkanı Trump'ın da gelerek bir konuşma yapacağı Davos Forumu'nda Trump'ın Milli Güvenlik Danışmanı Thomas Bossert dün bir konuşma yapmış ve Türkiye'nin YPG'lilerle çatışmaması gerektiğini söylemiş. Bossert ABD'nin askeri danışmanlarının bölgede olduğunu belirterek "Herhangi bir yanlış anlaşılma ve hesaplamanın ağır sonuçları olabilir" demiş...

Güven bunalımı
Afrin Operasyonu'nun diplomatik alandaki en somut yansıması, Türkiye ile ABD'nin aralarının açılması olarak özetlenebilir. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun verdiği bilgiye göre Washington yönetimi, Ankara'ya Suriye'nin kuzeyinde 30 kilometrelik güvenli bir hat önermişti. ABD'nin güvenli bölge önerisine yanıt veren Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ ise "ABD'nin bu noktaya gelmesi önemli. Ancak Türkiye ile ABD arasında güvensizlik var. ABD'nin söyledikleri başka, icraatları başka oluyor. ABD'nin söyledikleri sahada yankılanmıyor" demişti.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Donald Trump arasındaki görüşmeye ilişkin olarak Ankara'dan ve Washington'dan yapılan açıklamalardaki farklılık da, Türk-Amerikan ilişkilerindeki soğukluğun bir diğer kanıtıydı.

Almanya Öksüz'ü arıyor
Bu arada Almanya ile aramızın düzeldiğine de dikkati çekmeliyiz. "Süddeutsche Zeitung" gazetesinin haberine göre Adil Öksüz, 14 Kasım'dan bu yana Almanya'daki tüm emniyet birimleri ve istihbaratın arama listesine alınmış. Gazete Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Almanya Başbakanı Merkel'e Adil Öksüz adımı için bizzat teşekkür ettiğini de yazdı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA