Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BAŞYAZI MEHMET BARLAS

Körfez ülkeleri Kaşıkçı cinayeti konusunda Suudilerin arkasında

Bir cinayetin gerçek faillerinin açığa çıkarılmasını istemek, neredeyse o cinayetten daha büyük bir suç olarak kabul edilmek üzere... Suudi Arabistan yönetiminin veliaht Muhammed bin Selman'ın suçunu örtbas etme çabaları yetmezmiş gibi, Riyad şimdi bu çabaları uluslararası platforma taşıdı.

Destekliyorlar
Riyad'da toplanan Körfez İşbirliği Konseyi 39'uncu Zirvesi sonunda yayımlanan 72 maddelik kapanış bildirgesinde, Cemal Kaşıkçı cinayetine ilişkin Suudi Arabistan yönetiminin takındığı tavır ve olayın aydınlatılması için yerine getirdiği icraat ve çalışmaların Körfez İşbirliği Konseyi'nce desteklendiği ifadelerine yer verildi.

Suudi adaleti...
Suudi Arabistan'ın güdümlediği bu bildirgeye göre, Cemal Kaşıkçı cinayetini tezgâhlamak üzere İstanbul'a gönderilen çetenin elemanlarının Türkiye'de yargılanmasını istemenin bir anlamı yok. Çünkü "Kral Selman bin Abdulaziz'in liderliğindeki Suudi Arabistan Krallığı hukukun üstünlüğü ve adalet kurallarının yerleşmesi için, tüm hukuki icraatı yerine getirmeye" kararlıymış.

Cinayetin kılıfı
Kısacası dünyanın geri kalan bölgelerinde ve ülkelerinde yaşayan insanlar "Cemal Kaşıkçı boğazlanırken son söz olarak neler" dedi veya parçalanırken onu parçalayanlar müzik mi dinledi gibi konularla ilgilenirken, Suudi Arabistan ve onun uyduları olan Körfez ülkeleri "Cinayeti kim işlediyse işledi, bundan size ne" diyorlar dünyaya.

Dikkat etsinler
Ve Suudi Arabistan veliahdı Muhammed bin Selman, hiçbir şey olmamış gibi dünyadaki zirve toplantılarına sırıta sırıta katılacak ve Putin tarafından bile muhabbetle karşılanacak... Dilerim Körfez İşbirliği Zirvesi'ne katılanlardan hiçbirinin arası Muhammed bin Selman'la açılmaz ve yolu bir gün Suudi Arabistan konsolosluklarından birine düşmez.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA