Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OKUR TEMSİLCİSİ OKUR TEMSİLCİSİ - YAVUZ BAYDAR

Banka verilerine dikkat

SABAH okuru Işıl Özkan, İş Bankası'nın İstanbul Beyoğlu şubesinde görevli müşteri temsilcisi olarak, ekonomi haberlerini sıkı takibe almış.
Özkan internet sitesine zaman zaman yer alan "en hesaplı tüketici kredileri" haberlerinden şikâyeti. "Burada yer alan faiz oranlarının çoğunun yanlış olduğunu düşünüyorum" diyor.
Verdiği örnek şöyle: "Haberinizde bankamızda 5 bin TL'ye 24 ayda 1.59 faiz 200 TL masraf, aylık ödeme 259.25 TL, toplam ödeme 6421.94 TL olarak yer almakta.
Oysa bizim güncel kampanyamız 5 bin TL'ye 24 ayda 0.96 faiz ve masraf yok. Aylık ödeme 238.29 ve toplam geri ödeme 5718.90 TL'dir."
Özkan'a göre doğru bilgiler için telefon etmeye bile gerek yok: "Hepsi bir tık ötede, bankamızın sitesinde tüm oranlar ve miktarlar yazılı." "Bundan birkaç hafta önce yayınladığınız en uygun konut kredileri haberinde de benzer hatalar yapmıştınız" diye yazan Özkan, başka bankaların oranlarının da yanlış olabileceği şüphesine kapılmış. Bu, önemli bir uyarı. Ekonomi haberciliği, okurun güveninin en kolay ve hızlı test edildiği alandır. Sayılar, veriler hata kabul etmiyor. Öte yandan, bunların yayın öncesi denetlenmesi de aslında çok kolay.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA