Türkiye'nin en iyi haber sitesi
STELYO BERBERAKİS

Köprühisar'da Türk kızına saldırdılar

A. Dimitriou adlı bir yedek subayın anı defterinden: "...25 Aralık 1920. Öğle vakti Köprühisar'a girdik. Türk köyünün içinde silahlı askerler evlerin, mağazaların kapılarını kırıyor, içeri giriyorlardı. Her yerden çığlıklar, kadın haykırışları, ağlama sesleri yükseliyordu. Arada sırada tüfek sesleri de geliyordu. Yolda ilerlerken açık bir kapı gördüm. İçeri girdim. Merdivenin ucunda yaşlı bir Türk'ün cesedi vardı. Daha içeride bir patırtı vardı. yaklaşık 10 kadar çamur ve pislik içinde asker yerlerde yuvarlanıyor, kahkahalar atıyordu. Altlarında da ise bir genç Türk kızı vardı. Yarı çıplaktı. O da çığlık çığlığa ağlıyor, yalvarıyordu.

'KURTAR BENİ'
Askerler, "Sen de bir meze al" diye seslendi. "Ayıptır. Bırakın kızı" diye haykırınca, yerdeki kız kalkarak boynuma sarıldı ve Türkçe "Kurtar beni" diye bağırdı. Küfür ederek "Utanın. Savaştayız." diye bağırıyordum. Askerlerden biri süngüsüyle üzerime yürüyüp "Bas git, senin de Meryem Ananın da... " diye haykırıyordu...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA