Türkiye'nin en iyi haber sitesi
GÜRCAN BİLGİÇ

Tezatlar arasında...

Fenerbahçe 15 ile 18. dakikalar arasında sıkıştırdı Manisa kalesini. Hem baskılı, hem de etkili akınlarını, gol tadının çevresinde dolaştırdılar. Ama sadece üç dakika...Geri kalan dakikaları Manisa'nın oyun zekasına teslim ediyorlardı. Hücumda çoğalamadıkları gibi, savunmada da az adamla yakalanıyorlardı.
Tam bir tezatlar maçıydı sanki. Gökhan Gönül'ün sakatlığında defansın zaafa uğrayacağını düşünürken yanıldık. Aslında en etkili forvetini kaybetmişti Fenerbahçe. Bekir, Simpson'ın dalışlarına, "bakış" atabildi. Bir anda şaşkın kaldı. Kazım'ı idare etmek de kolay değil. Yalnızlığı içinde, tribün mırıldanmaları kafasındaki "futbol devrelerini" devre dışı bıraktı.

EMRE YALNIZ KALDI

Tezatlar bir değil ki... Güiza korner atışı sonrasında tribünlere "haydi" işareti veriyor. Kardeşim, bunu takım arkadaşlarına desene. Hadi, onları geçtik sen biraz kıpırda, zaten herkes coşmak için hazır. Emre var, bir şeyler yapmaya çalışan. Ayakları yetmiyor garibimin takımı kurtarmaya. Ağzına- koluna yüklüyor işleri. Tolga Özkalfa "kırmızıyı" dayıyor suratına. Tribünler bile suskun karara. Özkalfa'ya diyecek lafları yok çünkü. 58'de Manisaspor'un net bir penaltısını çalamadı.
Sahada 11 kişiyken yapamadıklarını, 10 kişi olunca gerçekleştirdiler. Alex'in pasında Güiza klas bir vuruşla fileleri buldu. Tezatlar sürüyor aslında. Sahanın en duranı ile en "ne oynadığı" kestirilemeyeni, sevinç fotoğrafındaydı. Bire bir oyuncuları; yani sorun "çözenler", Santos ile Kazım olmalıydı. Bakıyoruz maçın "sorunları" onlar. Geri koşmazlar, ileriye tempo yapmazlar. Daum da bu biçareliğin seyircisi. Çözümün ipleri elinde ama fikri yok, hamlesi hiç yok.
Maçı döndürecek son unsurun devreye girmesiyle, Manisa'nın "hatasız" rotası sapmaya başladı. Beraberliği sağladıktan sonra, eksik rakibi nasıl sindirebileceklerini bilemediler. Hesapları bekleyip, saldırmak üzerineydi. Ve sanki yüce bir makamdan "kurtarıcı" olarak tayin edilen Alex, takımı ipten aldı.
Bu maç Daum'a, takımın sadece Alex'siz değil, Semih'siz de olmayacağının mesajını vermiştir umarım. Son sözümüz Aziz Başkan'a... Hala boş tribünlere oynamaya devam mı edecek, yoksa bilet fiyatlarında indirime mi gidecek?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA