Türkiye'nin en iyi haber sitesi
GÜRCAN BİLGİÇ

İyi mi, kötü mü?

Maçın haline, tavrına, sokakta yürüyüşüne veya paça uzunluğuna baktığınızda, nasıl böyle bir skorun çıktığını anlayamıyorsunuz.
Yedi golün ayaklanması yaşanmış tribünlerde ama maç bittiğinde "acaba yedi pozisyon oldu mu?" diye sorardınız birbirinize... Sanki peş peşe yakalanmış pozisyonların arkasından, herkesin tadını kaçırmamak için üzerine su içmeye çekindiği "Hasan usta" tatlısı yemiş gibi olmalıydık.
Antalyaspor'un gruptan çıkmak için puan garantisi aradığı "ofansif bolluk" düzeyinden belli oluyordu. Mehmet Özdilek defansif travma yaratmaya yönelik, büyük takım konsantrasyonu kuyruklu motivasyon yaratmıştı. Necati Ateş'in üstlendiği sorumluluğu, Tita ve Djiehoua destek ile Sedat Ağçay'ın çalışkanlığı pekiştiriyordu. Çok etkili değillerdi ama çok istekliydiler.
Skoru 3-1'e getirdiklerinde karşılarında dengeyi bozabilecek bir güç görmediler. Yedeklerini sahaya atmaya başladılar ve başka bir liderle tanıştı herkes; Özer...
Alex'siz ikinci yarıda her topu ayağına yapıştırıp, sahanın da her bölgesini görev alanı ilan ederek, sol bekle de, sağ bekle de, santrforla da veya Emre ağabeyiyle de paslaşarak kafaları karıştırıyordu.

FENER'İ KÜÇÜMSERSEN...
Gol atıyor, pozisyonu yakalıyor, herkes O'nun gözünün içine bakıyordu.
Gökhan Ünal ile santrforları ikileyen Daum, Güiza'yı da "tekrar (!)" oyuna aldı. İspanyol'un müthiş ıskası Özer'e asist oldu. Mucizeye inananların sembolü olabilecek bir de gol yaptı. 3-3'e gelen bir skorun Fenerbahçe için temel özelliği, böylesine çaresiz bir görüntüyü tekrar ayakları üzerinde durabilecek resme çevirmesidir.
Son dakikalarda gelen galibiyet sayısı, Mehmet Özdilek'in acemilik ilmiğinden kurtulmasıdır aslında. Fenerbahçe'yi küçümsemek, takıma bu hissi vermek tabelayı da değiştirir, kaderi de.
Daum'un yenen gollerdeki artış oranını veya Özer Hurmacı'nın performansını analiz etmesini bekleyeceğiz elbette. Ama daha önce de beklemiştik. Sonucu göremedik.
En azından iç saha maçlarında çift forveti tekrar düşünür mü, bu kararı oyuncularına bırakmadan kendisi verir mi? Yılların tecrübesiyle oyun kurgusunu buna göre düzenler mi?
Sizce yapar mı?
Bence yapmaz da...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA