Türkiye'nin en iyi haber sitesi
GÜRCAN BİLGİÇ

F.Bahçe'ye kalp nakli

Beşiktaş maçında kaçan gollerin sahipleri, bu kez vuruşlarındaki "eksen kaymasını" tamir edip, sert yokuşta zorlanan takımlarını düzlüğe taşıdılar.
Fenerbahçe'yi tekrar rotaya sokacak tek şey kazanmaları. Bir yerden başlayarak seri yakalamak zorundalar. Derbide başaramadıklarını, Kasımpaşa'yı milat yaparak gerçekleştirdiler. Oyuncuların güven kaybını durdurup güven kazanmaya başlamaları, Aykut Kocaman'ın tekrar sağlıklı düşünmek adına baskıdan arınması için güçlerini ve limitlerini tartacakları bir 90 dakika gerekiyordu.

NİANG'I KEŞFETMEK GEREK

Kaptan Alex, özellikle ilk yarıda tekrar sahalara dönmeye karar verince, Emre'nin komutanlığında Niang ve Dia'nın da katıldığı çok etkili bir hücum timi oluşturdular
. Topu kendilerinde tutup, dikine hareketi tercih ettikleri her bölümde etkili olup, rakibi çaresiz bırakacak kadar da beceri sahibiydiler. Ama pas trafiği içinde, yanlış tercihlerin çok olması, Niang'ın koşu kulvarlarının halen Alex ve Emre tarafından keşfedilmeyi beklemesi, bu gövdeli potansiyeli kaçınılmaz tehlike yapamadı.
Ve elbette Fenerbahçe defansı... Sanki şeffaftılar. Ersen Lugano'yu dağıtıyor, Bilica her pozisyonda rakibini kaçırıyordu. Takımın önde yaptığı baskıyı, top rakipteyken alan daraltmaya yöneltecekleri yerde, geriye kaçarak, çoğalmaları için fırsata dönüştürüyorlardı. Şahin, Yekta ve Ersen durumu mükemmel kullandılar. İki gol buldular, pek çok da kaçırdılar.

KAĞIT ADAMLAR DIŞARI
Aykut Kocaman ikinci yarıya, iki kağıttan adamın yerine (Bilica - Santos), Yobo- Caner ikilisi ile müdahale etti. Kasımpaşa'nın risk almasından yararlanıp çizgi defansın arkasına oyuncu kaçırmaları gerekiyordu ama maçı bitiren gol bir duran top organizasyonu ile geldi.
Fenerbahçe Emre Belözoğlu'nun bu takımın kalbi olduğunu artık bilmeli. Alex'in daha isteyen, küskünlüğünden kurtulmuş görüntüsü de bir başlangıç sayılabilir.
Genç Dia'nın, Anelka'yı hatırlatan cüretli driplingleri artık her rakip teknik direktör hesap-kitap planlarında kendi başlığını alır. Ama orta sahanın kalitesi, beklenen, tempolu Fenerbahçe'yi inşa edecek gibi değil.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA