Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SÖZÜN ÖZÜ ÜNAL ERSÖZLÜ (EGE)

Tesadüf değil

İzmir Foça'da yaşanan saldırıya karşı, yoğun tepkiler sürüyor. Foça Deniz Üs Komutanlığı'nda, üstelik belli bir süre öncesine kadar, sivil araçların kullanımına tamamen kapalı olan; ama sadece bir hafta önce asfaltlanıp açılan yol üzerinde gerçekleşen terör saldırısında; bir askerin ölümü, 10 asker, bir sivil yurttaşımızın yaralanması, tüm Türkiye'yi ve İzmir'i çok üzdü.
Böyle bir saldırı için, Foça'nın seçilmesi, hiç tesadüf değil. Saldırının düzenlediği servis, Amfibi Deniz Piyade Tugay Komutanlığı'na doğru yol alıyordu. Bu tugayda ise sadece Güneydoğu'da çok kritik noktalarda görev yapan 'amfibi komandolar' değil, aynı zamanda teröre karşı en etkili birliklerin başında gelen 'Jandarma Özel Harekatçılar' da eğitiliyor. Yani Foça, saldırı için özellikle seçilmiş görülüyor.

SAĞ DUYULU DAVRANMALIYIZ
Bu saldırının, ciddi bir stratejik planın parçası olduğu anlaşılıyor. Ayrıca bu örnek gösteriyor ki, Suriye'deki gelişmelerle birlikte; PKK, terörü sürekli tırmandırmak niyetinde. Vermek istedikleri mesaj ise belki de "Biz her yerdeyiz" şeklinde.
Saldırıyla ilgili, kanımca İzmir Foça'nın seçilmiş olmasının ikinci bir nedeni daha var. Bu da İzmir'in, ülke toplamında biraz daha önde görüntüyle, teröre tepki vermekteki haklı 'duyarlılığı.' Bu duyarlılık, binlerce insanın, yaralı askerlere kan vermek için hastaneye koşuşunda, kendisini somut olarak gösterdi. Bu ortamda, İzmir bir yandan bu duyarlılığını koruyup geliştirirken, diğer yandan da 'sağduyulu davranmayı' sürdürmeli.
Çünkü, bu duyarlılığın haklı yönünü, özellikle PKK üzerinden çok farklı bir boyuta çekerek; Türk-Kürt çatışmasını körüklemek, kaşımak isteyenler de çıkabilir. Oysa İzmir, Türkler'in Kürt kökenli yurttaşlar ile yıllardır kardeşçe, barış duygusu içinde yaşadığı bir kenttir. Bu nedenle olası provakasyonlara karşı uyanık durmak, bu konuda da dikkatli, sağduyulu olmak gerekiyor.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA