Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

F.Bahçe muradına erdi

F.Bahçe finali başardı. Doğrusunu isterseniz bir yarı final rövanşında F.Bahçe'nin böylesine eksik kadrosu Sivasspor için büyük bir avantajdı. Ama Sivas bu avantajı kullanamadığı gibi maçı kazanmayı da doğrusu hiç hak etmedi.
Maça bakıyoruz, her iki tarafın da önemli pozisyonları olmasına rağmen futbol kalitesi beklenenin çok altında. Vederson yakaladığı pozisyonlarda biraz becerikli olsa F.Bahçe bu kadrosuyla şampiyon adayı Sivas'ı yenip gelmişti. Aslında F.Bahçe eksik olmasına rağmen eksikmiş gibi de oynamadı. Bu seneye baktığımızda F.Bahçe tam takım olduğunda Anadolu'daki maçları dün geceden daha iyi oynamamıştı.
Güiza'yı dün gece bir kez daha alıcı gözle seyrettik. Bu adamın değil İspanya Milli Takımı'nda, İspanya'nın Birinci Ligi'nde forma bile giymemesi lazım gelirdi. Ne ileride bir top tutabiliyor, ne arkadaşlarına duvar olabiliyor. Yaptığı tek şey defansın arkasına koşup körleme şut atmak. Bu şutları da hiçbir köşeyi gözetmeden vuruyor. Tıpkı vasıfsız futbolcular gibi.

SİVAS'TA DÜŞÜŞ VAR

İlk yarı futbol çok sıkıcıydı. Sivas'ın yaptığı tek şey uzun top oynamak. Aslında Sivas'ın futbolunda sezon bitimi yaklaştıkça büyük bir düşüş var. Kabul edilebilir ki, fazla yaratıcı futbolcuları yok. Ama çok çağdışı oynuyorlar. Paslarla gelmek, kanatları kullanmak yerine şişirme toplarla pozisyon aramak Türkiye'nin liderine hiç yakışmıyor. Buna rağmen Sivas da önemli pozisyonlar buldu. Sezer ve Kamanan'nın arka arkaya şutlarının direkten dönmesi estetik açıdan güzel ama Sivasspor için şanssız dakikalardı.
Sonuçta futbol keyif vermedi. Ama işin tuhafı Sivas finali pek de istemiyormuş gibi mücadele etti. Sanki "Kendimizi fazla sıkmayalım hafta sonu oynayacağımız Trabzon maçını düşünelim" diyordular.
F.Bahçe için lig bitmişti. Artık tek umutları olan kupada finale kalmayı başardılar. Sahada çok başarılı bir maç yöneten hakem Mustafa Kamil Abitoğlu vardı. Ama aynı şeyleri yardımcı hakemler için söyleyemeyiz. Bazı ofsaytlarda çok önemli hatalar yaptılar.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA