Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

Fizik mücadele

Şunu en başında söyleyelim ki Karabükspor, bu sezon Kadıköy'e çıkmış fizik olarak en güçlü takım. Hatta biraz daha iddialı konuşalım, bu Karabük Süper Lig'in ikili mücadele üstünlüğü olarak en önde gelen takımlarından biri.
Emenike diye bir oyuncuları var, insan mı, boğa mı ayırt edemiyoruz.
Fenerbahçe maça adeta gollerle başladı. Duran topta Alex, Lugano'ya ortaladı, o da klasik gollerinden birini atıverdi. Bu tür takımlara karşı, aslında her takıma karşı Fenerbahçe'nin en önemli silahı Alex oluyor... Bu yıllardan beri böyle geliyor, böyle de gidecek gibi görünüyor. Attığı ikinci gol kolay gibi görünse de aslında müthiş bir kalite gerektiriyor. Koştuğu yer, topla buluşma açısı ve vuruş tekniği bir numara. 'Fenerbahçe için fizik olarak iyi değil' diyenlere sanırım dün gece çok önemli bir cevap gelmiştir. Karabükspor'a karşı 90 dakika aynı şekilde mücadele ettiler. İkinci yarının ortasına kadar biraz pasif görünseler de son 15-20 dakika yine de maçı domine edebildiler. İkinci yarının ilk 15-20 dakikası için kritik dakikalar diyebiliriz. Bu dakikalarda Karabük hem golü buldu hem de Fenerbahçe'nin kafasını kaldırtmadı.
Emenike'yle baş edebilecek yegane Fenerbahçeli defans oyuncusu Yobo'ydu.
Yani onun gücüyle, süratiyle savaşabilmek Türk savunmalarında her babayiğidin harcı değil. Yobo da Emenike'yi bir defa kaçırdı, arkadan geldi ve çaprazdan çok zor bir golü yaptı.
Sonuç olarak kim ne derse desin, Fenerbahçe'yi beğendik. Fizik mücadelesini beğendik, savunma anlayışını beğendik, 90 dakikadaki disiplinini beğendik.

GEZER'İN KAFASI RAHAT DEĞİL
Hakem Bünyamin Gezer'in Fenerbahçe maçlarında kafası rahat değil. Sebebini en iyi kendisi biliyor. Lehte-aleyhte o kadar yanlış kararlar veriyor ki bu da Bünyamin Gezer'in kalitesine hiç ama hiç yakışmıyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA