Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ENGELSİZ EKONOMİ CEMALETTİN GÜRSOY

Cüceler de erken emekli olabilir

Önce biz engellilerin sesine kulak verdiğiniz için sizleri canı gönülden tebrik ederim. Soruma gelince. Yaşım 27. Doğuştan cücelik mevcut. 11-09- 2000'de SSK'lı oldum. 2004 Ekim ayında Okmeydanı Hastanesi'nden yüzde 50 rapor aldım. 2009'da defterdarlığa gittim. Beni yine aynı Okmeydanı'na gönderdiler. 3 ay sonra Ankara'dan yüzde 50'lik oranım % 20'ye düşürüldü. Şu an toplam gün sayım 2 bin. Emekli olma şansım nedir, ne yapmalıyım? Fatih Pınar.
Sevgili okurum. Aynı dertten tüm engelliler de mustarip... Maalesef vergi muafiyet belgesi almak isteyen özürlülerin hastaneden aldığı raporun hiçbir önemi yok. Çünkü Maliye bir çırpıda rapor oranlarını buduyor. Bu da sayısız engelliyi mağdur ediyor. Düşük gelen rapor oranınıza itiraz için defterdarlık ve il sağlık müdürlüğüne dilekçe verin. İtiraz sonrası vergi muafiyet belgesi aldığınız takdirde 2 bin 200 gün daha prim ödeyip 10 yıl sonra emekli olabilirsiniz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA