Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ATİLLA DORSAY

Dergilerdeki yazılarım

Her zamanki gibi bu ay da iki dergide yazılarım çıktı. Bunları her ay duyuruyor değilim, biliyorsunuz. Ama önemli bulduğum çalışmalar olduğunda yazıyorum. Çünkü elbette Sabah gibi bir gazetenin tirajıyla bu sanat dergilerininki kıyas kabul etmez.
Milliyet Sanat'taki Sinemanın Hazineleri serisinde, bu ay bir Alfred Hitchcock filmi var: Trendeki Yabancılar. Ustanın bu 1951 yapımı filmi, bir zamanlar 'minör' yapımlarından sayılmıştı. Ama şimdilerde tam bir başyapıt ve kült film muamelesi görüyor. Yazıda nedenleri var.
Sinema dergisindeyse bu ay, alışılmadık biçimde iki bölümlü bir yazı var: Bir Ölüm, Bir Film. Ölüm, geçen ay ölen 1940'ların ünlü Hollywood yıldızı, Türk kökenli Turhan Bey. Ve onun çok uzun hayatı, nisbeten kısa kariyeri ve canlandırdığı egzotik kahramanlar...
Film ise, Antalya'da yepyeni bir kopyasından izlediğimiz, 1968 yapımı Metin Erksan filmi Kuyu. Bu film yıllar sonra beni çok etkiledi ve ilk izlenimlerimi sıcağı sıcağına kağıda dökeyim dedim. Erksan vefat ettiğinde, aramız çok iyi sayılmazdı.
Belki, eğer bir biçimde haberi olursa, benim için bir barışma vesilesi olabilir!..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA