Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ATİLLA DORSAY

Kitaplarım üzerine

Biraz kendi işlerimden söz etmek durumundayım. Çünkü bunları sinemasever okura duyurmanın bir görev olduğuna inanıyorum.
Öncelikle bu yıl Antalya'da açtığım 'Türkan Sultan'a Armağan' sergisi ve bunun albümkitabı üzerine bilgi.
Sergideki resimler, belki birkaçının daha eklenmesiyle, İstanbul'da Galatasaray'da bulunan Türker İnanoğlu'nun TÜRVAK Sinema Müzesi'nde sergilenecek. Altın Portakal Vakfı, büyük bir nezaketle, onları kargoyla göndermeyi kabul etti. Vakfın söz verip yetiştiremediği albüm-kitap ise yine TÜRVAK tarafından basılıp (UNICEF yararına olmak üzere) satışa sunulacak. Bunu özellikle o albüme yazı veren çok değerli 17 yazar ve çizer için söylüyorum. Çünkü onlara karşı mahçup oldum. Güzel emekleri boşa gitmeyecek.
Ayrıca bir yayınevi için hazırladığım Yeşilçam'dan Yüz Portre adlı albümkitap da son aşamasına yaklaştı. Naçizane çektiğim resimler eşliğinde, bu 100 değerli sanatçı ve emekçi için kişisel birer deneme yazdım. Nasıl karşılanacağını ben de çok merak ediyorum!
Beni çok mutlu eden bir olay da, ilk basımı 1996'da yapılan Yüz Yılın Yüz Filmi kitabımın yine Remzi Kitabevi'nden tam yedinci basımının çıkması oldu. Bu kez cep kitabı formatında basılan kitap, bana söylendiğine göre ülkemizde en çok basılan sinema kitabı ünvanına kavuşmuş bulunuyor. Benim için ne onur...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA