Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BAŞAK DİZER FRANSEZ

2010 desen savaşının galibi: Ekose

Bu kış erkek kıyafetlerinde envaiçeşit desen var. Bunların içinde en öne çıkanı ise masa örtüsü karesi olarak da bilinen İsveç ekosesi...

Bu sezon erkeklerde vahşi hayvan desenleri, karanlık orman desenleri, dünyaca tanınmış sanatçıların portreleri, dijital desenler, mozaik ve mermer desenleri ön planda. Genelde tişört ve sweatshirtlerde daha fazla görebileceğiniz desenler bunlar. Ama öyle bir desen var ki hemen her parçada kullanılmış. Elimizi neye atsak bu desene çarptı diyebiliriz. İster İskoç ekosesi deyin, ister masa örtüsü bildiğiniz kareler, bu sene inanılmaz moda.

BÜYÜK KARELER: Ekoseler, bu sezon erkeklerin rahatça giyebileceği gömleklerde çok kullanılmış. Flanel dediğimiz kumaştan yapılan gömlekler, yumuşacık, tüylü ve yünlü görüntüsüyle sıcacık. Zımbalı, cepli ekose gömleklerde, bir vintage havası var. Ekose aynı zamanda 50'lerin de favori desenlerinden biri. Özellikle kırmızısı baskın olan bu gömlekleri, hafta sonları jeanlerinizle ve tişörtleriniz üzerine, hafta arası iş yerinde, siyah koton pantolon ve ceketinizin içine giyin.

PÖTİKARE: Bildiğimiz en ufak karelerdir. İki renkten oluşur. Pötikare bir gömleği özellikle takım elbise içine giyin. Düz renk bir kravat takın. Bu şekilde sezon trendini, cesurca yakalamış olacaksınız. Çünkü bu iki renkli, temiz kareler, şu an formal giyimde çok moda. Eğer çok düz bir takım elbise ve düz bir gömlek giydiyseniz, kombini biraz renklendirmek amacıyla kareli yünlü bir kravat veya iki renkli, kareli bir mendil takabilirsiniz.

KARELİ CEKET VE PANTOLONLAR: Kare desende erkekleri zorlayan ürünlerin başında gelir bu parçalar. Çünkü deseni, fazla gösterecek ana parçalardandır. Pantolonda belli belirsiz, iki renkten oluşan siyahgri ya da siyah-kahve kareleri seçin. Düz renk balıkçı yaka kazak ve deri montlarla kombinleyin. Ceketlere gelince tam bir 'British' yani İngiliz havası estireceksiniz. Oldukça şık ve ama smart-casual bir parçadır bu ceketler. Hafta sonu kıyafeti olarak jeanlerle ya da gömlek ve düz bir pantolonla, ofiste tercih edebilirsiniz. Size büyük ve renkli İskoç kareleri seçin demiyorum ama ince, baskın olmayan kareli kadife bir ceket çok farklı ve özgün bir seçim olacaktır.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA