Türkiye'nin en iyi haber sitesi
UFUK SANDIK

Federer kortta da yolda da 1 numara

Tenisin iki efsane ismi Roger Federer ve Rafael Nadal arasındaki son karşılaşmada sevinen taraf Federer oldu. Roger Federer, kortta olduğu gibi favori otomobiliyle rakibi Nadal’ı yolda da solladı

Sezonun ilk Grand Slam Turnuvası Avustralya Açık'ta geçen hafta tarihi bir karşılaşma yaşandı. Tenisin iki efsane ismi 35 yaşındaki Roger Federer ile 30 yaşındaki Rafael Nadal 2009'daki finalden sonra ilk kez karşı karşıya geldi. Sevinen taraf Federer oldu. İsviçreli raket böylece 18'inci Grand Slam zaferini kazandı. Federer, böylece sekiz yıl önceki randevunun rövanşını aldı. Taraflar arasında 2009 yılında oynanan son Avustralya Açık finalini Federer'i 3-2 yenen Nadal kazanmıştı. İki yıldız tenisçi arasındaki son Grand Slam finali ise 2011'de Fransa Açık'ta yaşandı. Nadal, rakibini bu kez 3-1'lik skorla geçerek kupayı kazandı.
Taraflar arasındaki 13 yıllık rekabette, Nadal'ın üstünlüğü bulunuyor. Tarafların birbirleriyle oynadıkları 34 maçın 23'ünden Nadal, 11'inden ise Federer galip ayrıldı.
İki efsane ismin kortlardaki karnesi bu şekilde. Peki Federer ve Nadal'ın yollardaki performansları nasıl? İki isim de marka elçisi oldukları otomobilleri kullanıyor. Bu yüzden gerçek favori otomobilleri bilinmiyor. Federer, 2007 yılından bu yana Mercedes-Benz'in marka elçisi. Nadal ise 2006 yılından bu yana Kia'nın marka elçiliğini yapıyor. Her ikisi de sponsorlarının reklam filmlerinde oynuyor. Yeni modellerinin tanıtımlarına katılıyor.
İki efsane raketin son tanıttıkları otomobilleri karşılaştığımızda ise Federer'in kortta olduğu gibi yolda da önde olduğu görülüyor.
Roger Federer'in tanıtımını yaptığı son otomobil Mercedes-Benz AMG SL63. 5.5 lt V8 biturbo motor 585 bg güç ve 900 Nm tork üretiyor. 0'dan 100 km/ s hıza 4.1 sn'de ulaşıyor. Maksimum hızı ise 300 km/s. Federer, daha önce de Mercedes-Benz AMG SLS Roadster, GLA ve AMG GLE63 Coupe modellerinin tanıtımını gerçekleştirmişti.
Nadal ise marka elçisi olduğu Kia'nın Stinger modelinin tanıtımı yaptı. Stinger GT'nin 3.3 lt twinTurbo V6 motoru 356 bg güç ve 494 Nm tork üretiyor. Maksimum hızı 296 km/s olan otomobil, 0'dan 100 km/s hıza 5.1 sn'de çıkıyor. Nadal daha önce de X-Men: Apocalypse'den ilham alarak geliştirilen özel Sportage modelinin reklam filminde yer almıştı.



585
Federer'in otomobilinin beygir gücü.

356
Nadal'ın arabasının beygir gücü.

Aristokratların otomobili yok sattı
Aristokratların otomobili olarak tanınan Rolls-Royce, 113 yıllık tarihindeki ikinci en yüksek satış rakamına 2016'da ulaştı. Markanın toplam satışları 2015'e göre yüzde 6 artarak, 4 bin 11 adete yükseldi. Rolls-Royce'un satışları Amerika'da yüzde 12, Avrupa'da yüzde 28, Asya-Pasifik bölgesinde yüzde 5 arttı. Ülkelere göre yapılan değerlendirme de ise Japonya dikkat çekti. Japonya'da satışlar yüzde 51 artışla rekor kırdı. Bu ülkeyi yüzde 26 artışla Almanya, yüzde 23 ile İngiltere izledi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA