Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MURAT DİDİN

Efes bir adım önde

Serinin son iki maçında sadece sahanın içinde kalabilmek, dış etkenlere kapılmadan basketbol oynayabilme becerisi daha da ön plana çıktı. Efes, 2-0 geri düştükten sonra Ergin, tatlı-sert demeçleriyle takımına ve kamuoyuna "Biz daha yıkılmadık inançlı ve dimdik ayaktayız" mesajını verdi.
Fenerbahçe Ülker için de 2-0 önde olmak kadar o muhteşem desteği arkalarına alarak Abdi İpekçi atmosferine sahip olmaları da büyük bir moral kaynağıydı. Onlar adına bu büyük güç, "Biz bu destek ile bu işi bir an önce bitirmeliyiz" telaşına girmeleri sonucu, doğru kullanılamayan bir taraftar desteği oldu. Aslında derin kadro tabiî ki büyük bir avantaj. Ama kuşkusuz pratikte bir sürü de zorlukları var. F.Bahçe'de Mirsad'ın normal şartlarda 25-30 dakika aldığını ve kenar yönetiminde ilk pivot tercihinin Vidmar olduğunu düşünürsek, Semih, Oğuz ve özellikle Ömer Aşık gibi değerlerin bulabildikleri kısa sürelerde önemli bir katkı sağlayamamaları dezavantaj. Bir de Solomon'un "Ben bu gece nasıl sayımı bulur da bu maçı kazandırabilirim" zorlamalarına girmesi onları pota altı üretiminden tamamen uzak tutuyor. Ergin ise elindeki derin kadrodan 3. maç gibi büyük bir verim aldı. Thorton bence 40 dakikanın değil son 8 dakikanın kahramanı. Bir maç öncesinin zorlu dakikalarını çember altında Kasun ile geçerken dün gece de Shumpert'in 4 numaradan üretimiyle değişik varyasyonları başarı ile uyguladı. Son iki dakikada bir hücum ribaundu tiplemesi, bir de çok değerli savunma ribaundu alan Sinan, Efes'in bench veriminin en güzel örneğiydi.
Her maç daha da artacak o yüksek adrenalinde sakin ve istikrarlı kalmanın ne kadar önemli olacağını söylemeye bile gerek yok. Dün gecenin zorlama atışlarının düzensiz pozisyonların daha da artacağını düşünürsek dünkü oyuna çok büyük artı katkısı olan Kerem Tunçeri'nin bir maç öncesinin kahramanı Ender'in, yanındaki oyunculara değer katabilen Smith'in ve Solomon'un takımı yüksek tempoda ve en yüksek heyecan düzeyinde ellerinde tutabilmeleri çok önemli bir kilit olacak. Şu anda Kaya, Kerem Gönlüm, Thorton ve Shumpert'den hemen her maç yaklaşık benzer verimi alabilen Efes Pilsen, benchin de katkısıyla bana göre bir adım önde gibi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA