Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MURAT DİDİN

Saygı, sevgi olmadan asla

Dün SporMax'ten çok zevkli iki derbi izledim. Frankfurt'ta bir gün önce Artlands Dragons'a bir sayı ile yenilip liderliği rakimize kaptırmanın verdiği sıkıntıyı önce Beşiktaş-Efes Pilsen sonra Galatasaray-Fenerbahçe arasındaki güzel oyun unutturdu bana... Ta ki maçın uzatma devresi öncesinde çıkan olaylara kadar. Maalesef yine sorumsuzluk ile bencillik, bu müthiş mücadelenin önüne geçti. Öylesine tezatlar içiçe ki, otur ağla; Türk sporu, sosyal hayat ve spor sevgisi adına... Iki takımın da kazanma arzusu, savunmadaki müthiş rotasyonu, verdikleri mücadele, milyonlarca insanı ekran başına zevkle topladı. Galatasaraylı taraftarlar, şampiyonluk yolunda kendilerinin de var olduklarının en güzel mesajı olduğunun bilincinde tıklım tıklım doldurdu Abdi İpekçi'yi.
O nahoş olaylar başladığında maçı yorumlayan sevgili Çetin Yılmaz, soruyordu ekranlarda "Ne oldu da, güzel maç bu hale geldi" diye. Gerçekten kimlerdi o güzel tabloyu mahvetmeye çalışanlar?

- Gördünüz mü Fenerbahçe Ülker benchi arkasında, tribünlere orta parmak yaparak ortamı geren hanım...
- Sahaya yabancı madde yağarken, Fenerbahçeli oyuncuların kaçışarak içeri girmeye çalıştığında en ön sıradaki gence yumruk atan Kinsey...
- Kendini kaybederek bir şekilde sahaya atlamış, muhtemelen küfrederek Fenerbahçe benchi önünden geçen Galatasaraylı taraftara çelmeyi takan Rasim Başak...

Bunlara niye mi dikkat çekiyorum? Çünkü o seyirciyle oynamak, ateşle oynamaktan farksız. İnsan ve toplum sevgisinden yoksun olanlar, sporun bir zevk ve yarışma olduğunu bilmeyenler, bunun bedelini ödemedikçe bu sıkıntılar devam edecektir.

MAÇI SAVUNMA KAZANDIRDI
Maçın sonucu mu? Okan Çevik galibiyetin savunmadan geçeceğini bildiğinden savunmayı çok iyi hazırlamıştı. Dün ona gelen en büyük yardım doğadan gelen asistle oluştu. Kramp girip çıkan Washington, bir anda oyundan bireyselliği çıkartmış yerine giren Can Akın ile günün aslan yüreklileri Murat, Nalga ve Evren'in takım oyunu konusunda getirdiği destek de galibiyeti getiren artı bir faktör oldu.
Son söz de bu muhteşem atmosferi yaratan taraftara...
Katkını sağlamışsın maçı kazanmışsın. Değil Türkiye, Avrupa'nın en büyük kadrolarından birisini alt etmeyi başarmışsın. Galibiyetin coşkusunu yaşamak varken niye atarsın kardeşim elindekileri. Bugün sen yarın Fenerbahçe... O sahayı doldurup doyasıya spor heyacanı yaşamak istiyorsan her kulübün birbirine duyulacak saygıya inanılmaz ihtiyacı var. Çok sert geçen bir maçta birbirine gösterdikleri saygı ile ortamı yumuşatan oyunculara da teşekkür etmeli...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA