Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MURAT DİDİN

Yunanlılar doğru söylüyor

Yunanlılar, Ankara'ya sporla diplomasiyi birleştirerek güzel bir pankartla duygularını ilettiler: "Biz düşman değiliz, komşuyuz." Coğrafi yakınlık dışında davranış benzerlikleri de gösteren, sporda mutluluğu katılmaktan ziyade kazanmak üzerine kurmuş iki ülkeyiz. Maçın anahtarı "Komşuyuz" bölümünde saklı. Tüm dikkatimizi arttırıp, konsantrasyonumuzu da maksimum düzeye çıkarıp şu anda grubun bu en önemli maçı haline gelen müsabakayı oynarken, bunu asla bir ölüm-kalım mücadelesi haline getirmemeliyiz. Yani; mahallede komşun ile maç yapma rahatlığını ve sakinliğini göstermeliyiz.

POTA ALTI ÇOK ÖNEMLİ
Her ne kadar Schortsanitis ve Fotsis dönmüş olsa da onlarsız oynadıkları iki maç çember altları hakkında bize önemli değerler sundu. Çember altının anahtarı "Baby Shaq" Schortsanitis'i seyirci avantajımızı da kullanarak sinirlendirip faul problemine düşürmekten geçecek. Burada birkaç topu heba etsek bile ona erken çaldıracağımız 2-3 faul o bölgenin kralını yine Ay-yıldızlı yapacaktır. 23.5 sayı ortalamasıyla bu maça gelen Spanoulis'in savunma kelepçesinin Ömer Onan ve Sinan'ın elinde olduğunu bizim oğlan bile biliyor. Kerem ve Ender'e, çok pozitif ve doğru seçimlere takımı yönlendirerek oynadıkları Arjantin ve Rusya maçlarının bizi nasıl üst düzeye çektiğini hatırlatabiliriz. Her geçen gün artan güvenimiz ve savunma gücümüze en aşağı beşer asist eklemelisiniz sevgili kardeşler diyebiliriz. Polonya'daki son Avrupa Şampiyonası çeyrek finalinde 12'ye 12, hatta bankı da eklersek 18'e 18 kılpayı (74-76) kaybettiğimizi düşünürsek bugünkü maçı 18'i sahada, 11 bin'i salonda, milyonlarcası da ekran başında lehimize çevirmenin nasıl yakın, mümkün olduğunu hep beraber hissetmeliyiz. Salonun da canıgönülden katılacağı savunma inancı ve defansın sertliği bizim en büyük silahımız olacaktır.

SEYİRCİ AVANTAJI BİZDE
Yunanistan, son 4 Dünya Şampiyonası'nda yarı final, 2006'daki sonuncuda final oynadı. Maçın sonlarını doğru atışlar seçerek iyi bitirmeleri her ne kadar bir gerçekse de Ankara'da 11 bin kişiye karşı oynamaları onları beklediğimizden de fazla ürkütecektir. Yeter ki biz sert, akıllı ve inançlı kalırken komşuyla oynadığımızı unutmayarak sakinliği hiç elden bırakmayalım. Üstelik unutmayalım ki; 11 bin seyirci bugün bize artı güç olmanın yanında başkentin yüksek basketbol kültürüyle bir yandan rakibi bozarken bir yandan da hakemlere o şehrin Ankara olduğunu inceden inceye hissettireceklerdir. Sadece sahadaki 12, bankıyla 18 kişiyle değil, salondaki binlerle elele liderliğe yürüyeceğimiz bir maçtır bu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA