Türkiye'nin en iyi haber sitesi
DİLEK GÜNGÖR

Yurttaş hurafeleri!

Bir aydır İstanbul Büyükşehir Belediyesi önünde vur patlasın çal oynasın yapan, havai fişek atan, metrobüsteki balonları patlatan yurttaşlara Yüksek Seçim Kurulu kararından sonra bir haller oldu. Bakmayın siz, Ekrem İmamoğlu'nun cesaret hapı dağıtmasına… Tabandaki yurttaş kardeşlerin kafa sünger vaziyette… Kara kara düşünmeye başladılar, şizoya bağladılar, hurafelere dadandılar.
Duyuyorum, eşdost- komşu sohbetlerinde geçen konuşmaları anlatıyorlar: "Valla abiciğim, seçim iptal olduysa kesin bir şey yapacaklar.
Hissediyorum ama ne yapacaklar işte… Neeee?"
Ne yapacak yurttaş kardeş!
Adamlar daha sıkı çalışacak, partiye kızan AK Partili seçmeni sandığa getirecek, birebir markaj yapacak.
Anlatıyorsun tane tane… Suratına boş boş bakıyor… Başlıyor hurafelerini sıralamaya…
"100 bin polisi 142 belgesiyle İstanbul'a getirip oy kullandıracaklarmış…" Yurttaş kardeş, YSK açıklama yaptı ya... Sen o arada tek mi atıyordun?
23 Haziran'da seçmen listelerinde güncelleme yapılmayacak. 31 Mart'takinin aynısı olacak. Emniyet de açıklama yaptı. 31 Mart'ta jandarma ve emniyet teşkilatından yapılan geçici görevlendirme sayısı 6.449… Üstelik, 10 yılı hesaba katsan bile sayı 100 bin etmiyor.
"Yaşı büyük olanları İstanbul'a getirip kaydedeceklermiş, 18 yaşını dolduranları da çağırıyorlarmış…" Yahu yurttaş kardeş… 31 Mart-23 Haziran arasında 18 yaşını ikmal edenler de oy kullanamayacak, açıklandı ya… "Seçmen kaydımı silmişler, adresimi bile yok etmişler…" Vallahi sen iyi değilsin, yurttaş kardeş… Bir doktora mı görünsen!
Panik yapma, 31 Mart'taki sandığına git, at oyunu.
Hayır, gülemiyorum da… Yazık, bu hurafeler seçime kadar nasıl beyinlerini yiyecek kim bilir?
Sonra seçim günü "Oy kullandım mürekkep uçtu, Ekrem İmamoğlu kaçırıldı, sandıklar yürüyordu" filan demeye başlayacaklar… O değil de kafayı iyice tırlatacaklar diye korkuyorum… Bunlar şimdi bir ay kara kedi görse yolunu değiştirir, seçim gecesi tırnak kesmez, 23 Haziran'da merdiven altından yürümez, hatta sandık başında sakız bile çiğnemez… Bak yurttaş kardeş… Bilgisizlik, çaresizlik ve korku insanı hurafelerin tuzağına iter. Hem niye bu kadar telaşlısın?
Geldiğin gibi gideceğinden mi korkuyorsun!
Halbuki, sen değil miydin? "İsterlerse seçim tekrarlansın rahat alırız" diyen… Sen değil miydin? "Seçimde usulsüzlük yok" diye kakofoni yapan… Sen değil miydin? "YSK ne derse o olur" diyen… Üstelik, niye endişeleniyorsun ki… Ne istiyorsun bak... CHP, HDP, İP, PKK, FETÖ, Gezi'ciler, ABD, İsrail, AB, bizim mahallenin eski sakinleri, futbolun masonları, sanatçılar, Nakkaştepeli işadamları hepiniz kol kolasınız

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA