Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

Arş ileri, marş ileri...

Golsüz de bitse, yedikleri birkaç cılız kontrataktan gelebilecek golle kaybetseydi de Beşiktaş, yazım farklı olmayacaktı.
Önce; gerçekten çok sıcak bir yaz geçirdik. Ama bu yaz Kadıköy'e, Bahçeşehir'e (Olimpiyat Stadı'na), Mecidiyeköy'e gelmemiş de, bir tek Dolmabahçe'ye uğramış. Muhtemelen konserlerden saha bu halde.
Beşiktaş Teknik Direktörü Schuster (Real Madrid'i çalıştırdığı günlerde eli çenesinde sürekli oturan birini izlemiştik maçlarda. Belki bana denk gelmedi ama genelde öyle görüyordum), Karabük'teki dördüncü gole de, dün 90. dakikadaki gole de çılgınca sevinen, maçı anlatan Sabri kardeşimizin söylediği gibi amatör ruhla sevinen bir heyecana sahip.
Bu zeminde mutlak surette kazanması gereken bir maçta, bol hücumcuyla, yerden hızlı oynamak isteyen Beşiktaş'ın rakibi CSKA Sofya'dan çok; zemindi. Bu yüzden bireysel olarak kaleci Hakan'dan en uçtaki Nobre'ye kadar ciddi bir eleştiride bulunamam. Galatasaray'ın dört yıl üst üste şampiyon olduğu dönemdeki tempoyu oynamak isteyen bir Beşiktaş izliyoruz sezon başından beri. Evet belki bugüne kadar üst düzey takımlarla, çok dirençli, iyi hücum yapan, çabuk çıkabilen takımlarla oynamadı ama belli ki Schuster rakip ayırt etmeden çabuk oynatmak istiyor takımını. Bunun için tabii fiziğiniz iyi olacak. Ben Beşiktaş'ın fizik gücünü, özellikle çabuk kat etme isteğindeki arzuyu görünce iyi buluyorum. Dörtlü savunmayı sürekli öne çıkarmak istiyor. Beklere "Gidin" diyor. Savunmanın önünde tek Ernst, önünde bir ikili Tabata-Guti. 4-3-3 gözükse de, aslında 4-1-2-3 oynuyorlar. Guti ile Tabata, top rakipteyken top kazanmıyorlar; sadece topun arkasına geçmeye çalışıyorlar. Hilbert-Nobre-Holosko üçlüsü de, özellikle iki kenardaki Holosko ve Hilbert hızlı gidip, hep kaleye yöneliyorlar. Yani Beşiktaş'ta herkes öne oynamak istiyor; set oynamak, geriye oynamak yasaklanmış gibi.

İŞTE FUTBOLUN ADALETİ
Guti şut attı. Tabata şut attı, pozisyona girdi. Hilbert şut attı, pozisyona girdi. Nobre ve Holosko da pozisyona girdi. Açıkçası "Dün gol kime yakışırdı?" diye sorarsanız, hak eden attı. Sahanın en iyi oyuncusu attı. Futbolun adaleti yok değil. Oyunun sonunda da olsa futbolun adaleti vardır.
Tabii bu yüksek tempoyu 0-0 iken Kadıköy'de yapabilir mi? Açıkçası günlerdir merak ediyorum. Sonucu değil... Hocanın ne oynatacağını...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA