Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

Galatasaray iyi olacak

Galatasaray sezona ligde ikide sıfır ile başlamıştı. Alınan iki yenilgi, sezon başında teknik kadro ve oyuncuların üzerinde ciddi özgüven kaybına neden olmuştu.
Eskişehir deplasmanında ve daha sonra Ali Sami Yen'de oynanan Gaziantep karşılaşmasında elde edilen galibiyetler takımı biraz olsun nefeslendirmişti. Buca ile İzmir'de oynanan karşılaşmanın da 3 puanla geçilmesi halinde takımın özgüveni de geri gelecekti. İşte bu nedenle bu hafta alınan Buca galibiyeti kötü futbola rağmen çok önemli.
Sezon başında iki maçta sıfır çeken, Avrupa'dan elenen Galatasaray'da üç maç üst üste kazanan (ki bunların iki tanesinde hücumdaki en önemli kozu Arda da yoktu) tek fark şu:

SAVUNMA TOPARLADI
Sezon başından beri takımın her bölgesinde oynayan oyuncular formsuzdu; şimdi en azından savunmacılar form tuttu. Sarı-kırmızılılar, sezon başında zor atıyordu, kolay yiyiyordu; skoru koruyamıyordu. Şimdi de zor atıyorlar. Bu kötü özellik aynen devam ediyor. Ama özellikle savunma göbeği ve ön orta saha oyuncuları toparlandıkları için takım halinde sezon başındaki pozisyonları artık vermiyorlar.
Galatasaray'ın önümüzdeki günlerde daha da toparlanacağını düşünüyorum. Hücumdaki en etkili unsuru Arda döndüğünde ve şu anda hepsi birden formsuz olan önemli silahlar Baros, Elano, Misimoviç, Kewell kuvvetlenerek form tuttuklarında Galatasaray hücumda da etkili olacaktır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA