Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

Yobo da soru işareti

Fenerbahçe yine bol gol atıp bol gol yiyerek kazandı. Oyunun savunma yönünde bulunan Cristian, Andre Santos ve Fabio Bilica gibi isimlere büyük tepki var. Sizce defansif zaafiyetin sorumlusu bu oyuncular mı?
Takım savunması terimi boşuna kullanılan bir terim değildir.
Tek tek problemleri olabilir bu oyuncuların. Bunu da görüyoruz zaten. Özellikle savunmanın göbeğinde, önlenemez bir bireysel problem var. Lugano'nun formsuzluğu, Bilica'nın tek hamleli olması sıkıntı. Ayrıca Yobo da şu an itibariyle bu yaraya merhem olamadı. Ben Yobo'nun sezgili olduğunu, oyunu iyi gördüğünü ama hamle problemi olduğunu düşünüyorum. Sıkı ve sert bir stoper değil. Zaten oynadığı 300 civarındaki lig maçında (Premier Lig de dahil buna), toplam 15 civarında sarı kartı var. Bir de kırmızı kart görmüş. Türkiye'de 9 maçta sıfır sarı kartı var. Tabii bir oyuncunun fazla kart görmemesi önemlidir. Ama bu abartılı. Fazla yumuşak stoper bana göre. Taşın altına sadece sezgileriyle değil hamleleriyle de elini sokmalı.

RÖLANTİ OLUNCA
Orta sahada mesela ben Cristian'ı maçın ilk yarısında ilk defa beğendim. Öne doğru çıktı. Hatta bir asist yaptı ilk golde. Ama takımla birlikte 3-0'dan sonra Gökhan ve Mulemo'nun kavgası, Niang-Ediz tartışmasına kadar, skora güvenip hatta fazla güvenip, fazla rölantiye aldılar. 4 pozisyon verip 1 tane yediler. Ama tartışmadan sonra, (ki Fenerbahçe'nin canlanması için bir sinir habine gerek yok) müthiş bir tempo yaptılar. 3 tane net pozisyon buldular, 2 tane de şahane gol attılar. Bence sezonun en kritik maçlarından birini Olimpiyat Stadı'nda oynayacaklar. Fenerbahçe, 3 puan alırsa 'Evet artık ben bu işte varım' diyebilecek.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA