Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ALİ ERDOĞAN

Merkez Hakem Kurulu ışınlandı

Merkez Hakem Kurulu MHK'yı FIFA ve UEFA'nın talimatları gereği Futbol Federasyonu atadı. TFF, Oğuz Sarvan'a görev verdi. Sarvan da yönetim kurulunu belirleyip, TFF'nin onayını aldıktan sonra göreve başladı. Sistem, birçok ülkede de bu şekilde işliyor.
Ekip çalışmasına güvendiğini belirten Oğuz Sarvan nedense Osman Avcı, Adnan Şeker ve Osman Erdal Fırat'ı ekibinden uzaklaştırdı. Tıpkı Bülent Demirlek, Vedat Yüksel, Hakan Sivriselvi ve Cem Deda hakkında "Bizler kadar namuslu. Hepsine kefilim" demesine karşın bu isimlere geçen sezon maç vermediği gibi. Bu sezon da üst klasmanda gösterdiği bu isimleri seminere davet etmedi. MHK'da Seyfi Gözaydın, Sadettin Güler ve Hamza Işın yeni üyeler. Sarvan, "Bana kimse baskı yapamadı" demesine karşın kulislerde "MHK birilerinin isteğiyle oluşturuldu" iddiaları yaygın. MHK'deki değişikliğin gerekçeleri kamuoyunu tatmin edecek şekilde açıklanmadıkça insanlar komplo teorileri üretmeye devam edecektir. Mesela futbolu bize çok benzeyen Patagonya'da konuşulanlar... Burada da yıllardır hep aynı takımlar şampiyon oldukları için bunlara (tıpkı bizdeki gibi) "Üç Büyükler" diyorlarmış. Bu takımlardan biri ülkenin çok ünlü bir futbolcusunu yurt dışından transfer etmiş. Bu futbolcu askerliğini kısa dönemde yapmaya o ülkenin büyük merkezleri dışındaki bir yere gitmiş. Askerliği süresince de orada ikamet eden eski bir hakem yıldız futbolcu ile çok yakından ilgilenmiş. Nerede ise her gün yanına gidip gelmiş. "Bu ünlü futbolcu bu iyiliği karşılıksız bırakmaz" diye düşünmüş olacak ki hep yanındaymış. Futbolcu terhis olduktan sonra kendisini yalnız bırakmayan eski hakemi arayıp "Bir isteğin var mı?" diye sormuş.
İçinden "Tam fırsatı" diye geçiren eski hakem "Yeni oluşturulacak MHK'da görev almak istiyorum" yanıtını vermiş.

BAŞKAN ARADI VE OLDU
Ünlü futbolcu bu işe doğrudan girmese de konuyu futbol dünyasında çok güçlü olan kulüp başkanına anlatmış. Başkan da MHK Başkanı'nı arayıp eski hakemi listeye ışınlayıvermiş. Bu dedikodu yüzünden Patagonya'da yeni MHK'ya kimse güvenmiyor. Böyle belirlenen kurulun atamalarda adaletli davranamayacağı konuşuluyor.
Hep söylediğimiz gibi; Oğuz Sarvan da tüm atamalarda adaletli ve hiçbir baskı altında kalmadan görev dağılımı yaparsa başarılı olur. Yoksa 2010'u biraz zor görür.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA