Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SÖZÜN ÖZÜ ÜNAL ERSÖZLÜ (EGE)

Yılın CEO'su seçilen Türk

Austin'de, İzmir'i çok seven, çok başarılı bir Türkle de tanıştık: Necip Sayıner.
SILICON LABS'ın (Silikon Laboratuvarları) CEO'su. 500 milyon dolarlık bir ciroya sahip, ekonomik büyüklüğü 2 milyar doların üzerinde olan, kendi alanında dünyanın ilk yirmisi arasında bulunan şirketin tamamı, Nasdaq Borsası'nda halka açık.
Bizde tamamı halka açık olan şirket örneği yok.
Tüm dünya ile iş yapan bir şirket.
Tam çeyrek asırdır Amerika'da bulunan 46 yaşındaki Necip Sayıner, SILICON LABS'a geçtiğimiz yıllarda transfer yoluyla geçmiş ve ailesiyle birlikte Austin'e yerleşmiş.
Necip Sayıner, iki sene önce Amerika'da bulunduğu sektörde, yılın CEO'su seçilmeyi başarmış. Türkiye'den tek iş yaptıkları firma ise VESTEL.
Bu nedenle arada sırada İzmir'e de geliyor.
İzmir aşığı.
Sayıner, 1000'e yakın çalışanın olduğu şirkette, başarısının sırrını 'inavasyona' verdiği önem ve değerle açıklıyor. Bir de Sayıner'in kendisine göre başarısındaki en önemli diğer sırrı; 'en yüksek kalibre'de insan yetiştirmeye çalışmak.
Bu politikayı yönetime kabul ettirmiş. SILICON LABS, sürekli insana yatırım yapan bir şirket konumuna yükselmiş. Belki de bu nedenle, Amerika'da 2009 yılında herkes küçülürken, SILICON LABS ciddi bir oranda büyümüş.
Zaten Sayıner de bu süreçte yılın CEO'su seçilmiş.
Bu arada Austin bir üniversite kenti. Teksas'ta çok yüksek kalitede eğitim veren çok sayıda üniversite ve kolej var. Austin'deki Texas Üniversitesi en prestijli olanlarından. Şehrin içine yayılan üniversite kampüsü, insanı kendisine çekiyor. Şehir için de bir cazibe merkezi olmuş ve Austin ile bütünleşmiş. İzmir, Austin'i bu yönüyle de inceleyebilir.

YARIN: AMERİKA'NIN GÜZELLİK İMPARATORU İZMİR'E YATIRIM YAPABİLİR

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA