Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FATİH DOĞAN

Tanışma faslı

Avrupa Ligi hazırlıklarını Avusturya'da sürdüren Beşiktaş yeni teknik direktörü Bernd Schuster yönetiminde, Ricardo Quaresma ve Roberto Hilbert ile takviye edilmiş yeni kadrosuyla dün Neftçi Bakü karşısında ilk kez sahne aldı. Gözler 1-1 biten maçın sonucundan ziyade Q7 ve Hilbert'in üzerindeydi.
Schuster "Kimin kalıp, kimin gideceği konusunda bir kararım yok" dese de maça başladığı 11'le ikinci yarı çıkardığı 11 arasında as-yedek takım tasnifini kafasında büyük ölçüde yaptığını gösterdi. Quaresma, Rüştü ve İbrahim Toraman bir kenarda tutulduğunda maça başlayan takım yedek havasındaydı.
Azerbeycan temsilcisinin dirençli futbolu siyah-beyazlıların yorgunluğuyla birleşince, 22'de Ruslav Abishev'in golü kaçınılmazdı. İlk yarı daha etkili taraf Neftçi Bakü'ydü. Schuster'in 4-1-4-1 sistemini uygulattığı maçta solda oyuna başlayan Quaresma daha sonra asli mevki olan sağ kanada geçti. Ancak henüz ne onun ne de takımın onu anlayacak seviyeye gelmediği görüldü. Bireysel yeteneklerini göstermekle yetindi.
Alman hoca, tek ön libero ve tek forvet düşüncesinden ikinci yarıda da vazgeçmedi. İkinci yarı oyunun kontrolü Beşiktaş'a geçerken, Hilbert istekli ama etkisizdi. Nihat'ın kanattan, forvet arkasına gelmesi, Delgado'nun Tabata'dan daha hazır görüntüsü çarpıcı gelişmelerdi.
Bobo "1 ay yok" haberlerine karşın hırsı ve yaptığı asistle dikkat çekti. Dün akşamın sürprizi Quaresma'nın emanetçisi altyapıdan Erkan Kaş attığı golle yerin gerçek sahibinden daha iyi performans sergilemesiydi. Galibiyet hesabı yapmayan Bernd Schuster, vereceği hayati kararlar öncesi önemli bilgiler edindi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA