Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FATİH DOĞAN

Yıldızlar söndü

NBA'in yıldızı, dünya basketbolunun haşarı çocuğu Allen İverson Fi YAPI İnönü'de dün gece seyirciyi selamlarken yüzünde tatlı bir tebessüm, gözlerinde anlamlı bir hırs beliriyor.
Tıpkı Real Madrid'den ayrılışını içine sindiremeyen Guti, Avrupa'da çıkış arayan Quaresma'nın ilk geldiğindeki yüz ifadesi gibi...
Şöyle bir tablo düşünün; tribünde Iverson, sahada Guti, kulübe de Quaresma... Beşiktaş yönetimi çıkıp dese ki "Bu üç ismin Türkiye'ye kazandırdığı reklam ve prestij maliyetlerinin 7-8 katı. Tanıtım fonundan destek istiyoruz." Böyle bir yönetmelik var mı bilmiyorum ama ederlerse köstek değil destek bulacakları kesin... 'Yıldızlar var da ne oluyor?' diye düşünen çok kişi olacaktır. Yıldızları yönetmenin ve oynatmanın, onları getirmekten daha zor olduğu bir gerçek...

KASIMPAŞA FUTBOL DERSİ VERDİ
Beşiktaş yönetimi sakatlıkların da etkisiyle şu ana kadar yıldızlarından gerektiği verimi alamadı. Dün lig sonuncusu Kasımpaşa, Guti'li, Quaresma'lı yıldızlar topluluğu Beşiktaş'a önemli bir futbol dersi verdi. O da şuydu "Yıldızları takımlar taşır. Sahada takım yoksa yıldızlar parlamaz."
Kasımpaşa dün siyah-beyazlı ekip karşısında tam bir takım görüntüsündeydi. Kazanmayı daha çok isteyen, bunun için birbirinin eksiğini kapatan, iyi kademe alan ve sahada arı gibi çalışan bir takım. Rakibi ısıran, sert oyunla sindiren bir takım...
Siyah-beyazlı ekip Quaresma'nın ikinci yarıda oyuna girmesine rağmen Ersen Martin'in attığı gole kadar kendinde değildi. 77'ye kadar sahanın parlayan yıldızlarının Dimitrov, Ersen Martin, Yekta, Tjikuzu olması, Beşiktaş'ın bir net pozisyonunun bulunmaması trajikomik bir durumdu. Bu görüntünün oluşmasında siyahbeyazlı takımın yeteri kadar kanat organizasyonlarının olmamasının da payı var.
Ersen'in kafa golünde defansın hatasını, İsmail'in golündeki şansı ya da Guti'nin atamadığı penaltıdaki şansızlığını konuşabiliriz. Ya da Quaresma'nın ofsaytan iptal edilen golünü de tartışabiliriz. Ancak asıl sorulması, tartışılması gereken Beşiktaş'ın futbol oynamak için niçin son 15 dakikayı beklediğidir. Yüzleşilmesi gereken lig sonuncusuna 2 puan verip, liderin 9 puan gerisinde kaldığı acı gerçeğidir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA