Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Habere kelebek kondurmak

Haftanın olayı, İzmir'de soyu sopu belli olmayan bir aygırın, yarış atları yetiştiren bir haraya dalıp, ikisi safkan İngiliz olmak üzere beş kısrağa tecavüz etmesiydi. Yılların deneyimli habercisi Cüneyt Özdemir, haranın sahibi Mustafa Akın ile "5N1K"da görüntülü bağlantı kurunca, ortaya son yılların en ilginç "haber sohbeti" çıktı. Yok, yok "haber sohbeti" çok hafif kalır. Biz buna en iyisi "yılın stand-up gösterisi" diyelim. Okuyun, bana hak vereceksiniz:
ÖZDEMİR: Nasıl oldu bu tecavüz olayı?
AKIN: Tecavüz tek taraflı olur. Malum, bahar ayı olduğu için bizim kızlar da istekliydi tabii... Bu nedenle tecavüz demeyelim de çiftleşme diyelim.
ÖZDEMİR: Peki beşiyle de çiftleşirken gördünüz mü siz?
AKIN: Sabah geldiğimizde ikisiyle bitirmişti zaten işi... Gece de diğerlerini halletmiş. Dişi hayvanların halinden belliydi zaten durum... (Bu arada ekrandaki safkan İngiliz kısrağın gözleri bantlı. Cüneyt Özdemir gülmekten katılıyor.) Bu olay, bizim dört yılımıza mal olacak. Çünkü yeniden çiftleştirip, yavru almak için bekleyeceğiz. Nereden baksanız 300-400 bin lira zararımız var.
ÖZDEMİR: Kusura bakmayın biz gülüyoruz ama sizin ciddi bir kaybınız var. Peki bu suç mudur? Yasalarda bir karşılığı var mıdır bu eylemin? Suçlu kimdir burada?
AKIN: Biz suçluyu yakaladık valla... Suçlu aygırdır. Elini ayağını bağladık şu anda... Ama atı mı suçlayacağız, sahibini mi yakalayacağız bilmiyoruz. Böylece kaldık... Polise diyoruz ki, "Beş atımızın ırzına geçildi", polis diyor ki "Ben ne yapayım?" E suçlu burada, "Size hediye edelim bu aygırı, siz bir çaresine bakın" diyoruz, kabul etmiyorlar. (Cüneyt Özdemir, gülmekten iki büklüm olmuş, ayakta duramıyor.) Ya aslında memleketin bu karışık gündeminde milletin yüzünde bir tebessüm oluşturmak bile bizim için bir teselli kaynağı oldu ama... Biz de iki gündür burada bir gülüyoruz, bir ağlıyoruz.
ÖZDEMİR: (Güçlükle konuşarak...) Peki aygırı ne yaptınız?
AKIN: Valla elini ayağını bağladık işte. Siz isterseniz hakimlik yapın, hep beraber bir ceza verelim buna...
ÖZDEMİR: Peki ne yapacaksınız? Siz mi bakacaksınız artık o aygıra?
AKIN: Valla bilmiyorum. Buradaki arkadaşlar aygıra Coşkun ismini taktılar. Bu arada bir eşeğimiz var, o da mağdur. Yakalayabilsek, onu da getirecektik buraya... Ama depresyona girdi o şu anda. Kulaklarını filan eğdi, saklanıyor.
ÖZDEMİR: (Artık iyice kopmuş vaziyette) İlk kez yayında başıma böyle bir durum geliyor. Peki beş kısrakla birleşmek biraz fazla değil mi?
AKIN: Yok değil. 12 saatlik bir sürede bir aygır beş dişiye atlayabilir yani... Ayrıca bir de eşek var tabii... (Cüneyt Özdemir, nefes almaya fırsat bulamadan gülüyor...) Cüneyt Bey siz bir bardak su için de bir kendinize gelin isterseniz...
ÖZDEMİR: Kusura bakmayın. Toplayacağım kendimi, tamam... Peki bu olaydan sonra sizi arayanlar ne diyor?
AKIN: "Geçmiş olsun, ne oldu kızlarına?" filan diyorlar. Bu Coşkun dün gece iki seyisimizi de yaraladı. Ezerek geçti diyelim... Birinin parmağı kırıldı, birinin ayağı çatladı...
ÖZDEMİR: Sizi arayıp, röportaj yapanlardan para değil de, arpa istiyormuşsunuz. Bizden de beş torba arpa talebiniz olmuş.
AKIN: Coşkun artık halka mal olmuş bir at. Hep birlikte bakacağız ona...
ÖZDEMİR: Vallahi bugüne kadar kimseyi para verip, yayına çıkarmadım ama Coşkun için beş torba arpa göndereceğim, karınca kararınca, söz. Peki bu kısraklara kürtaj yaptırılır mı? Var mı böyle bir yöntem?
AKIN: Dilerim tutmaz. Kısrakların günü değildir de yırtarız bu işten. Olmazsa bakacağız bir çaresine artık. Ama eşek için endişeliyim en çok. Çünkü şu anda panik atak durumunda. Ahır dışında olduğu için aygır ilk onu yakalamış herhalde...
ÖZDEMİR: (Artık gözlerinden yaşlar boşanıyor.) Bir okurumuz mesaj göndermiş. "Tecavüze uğrayan İngiliz kısrağı Happy Girl'ün (Mutlu Kız) adını değiştirmeyi düşünüyorlar mı?" diye...
AKIN: Değiştirdim zaten, Maya koydum ismini... Yarışlarda eski ismiyle anılmasını istemiyorum artık. Çünkü imajı zedelendi... Ya, işte böyle sevgili okurlar... "Habere kelebek kondurmak" diye işte buna denir!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA