Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Söz savunmanın

SEN milyon dolarlar harca, onca ünlü oyuncuyu bir araya getir, platolar kur, tarihçilerle iki yıl ön hazırlık yap ve Türkiye'nin en çok izlenen dizilerinden birini ekrana sür, sonra da televizyona çıkıp iki saat boyunca kendini savunmak zorunda kal... Sanki eğlencelik bir dizi yapmamışsın da, Beyazıt Halk Kütüphanesi'ni yakma girişiminde bulunmuşsun...
İşte Muhteşem Yüzyıl'ın yapım belgeselini Show TV ekranlarında izlerken bunları düşündüm.
Senarist Meral Okay ile yapımcı Timur Savcı dakikalarca 'dertlerini' anlatmaya çalıştılar. Belgesel değil, dizi çektiklerini ifade etmeye uğraştılar.
Evet, dizinin dramatik unsurlarını oluşturmak için ufak tefek müdahaleler olacaktır tabii ki. Bundan daha doğal bir durum yok. Ama diziyi izleyip de "Tarihimiz elden gidiyor, Osmanlı ecdadına küfrediliyor" diye yeri yerinden oynatanların aynı duyarlılık ve tepkiyi, mezbeleliğe dönen bazı tarihi mekanlar için de göstermeleri gerekmez mi?
Merak edenler lütfen İz TV'deki Ömür Biter İstanbul Bitmez belgeseline bir göz atsın.
Hafta içi her gün akşam üstü yayınlanıyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA