Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Otomobil alacaksanız...

Discovery Channel'daki son keşfim; Keith Barry ile Aldatmaca adlı program.
Keith Barry bir mentalist.
Yani düşünce gücünü kullanıp insanların hareketlerini, tercihlerini yönlendirme yeteneğine sahip.
Örneğin; hiç tanımadığı bir adamla restorandaki masada oturuyor. Biz masanın altında Keith'in beyaz puantiyeli mavi bir kravatı, adama göstermeden elinde tuttuğunu biliyoruz. Adama "Önce bir renk söyle" diyor, adam "Mavi" diyor. "Peki bir kravat deseni söyle?" diye soruyor, adam hiç tereddütsüz, "Beyaz puantiyeli" yanıtını veriyor. Adam ve bizler şaşkın şaşkın bakarken, işin aslı ekrana geliyor. Meğer sohbet sırasında restoranın önündeki caddeden, adamın görüş hizasında prodüksiyona ait mavi renkli ve üzeri iri beyaz puantiye desenli bir otomobil sürekli geçiyormuş! Ve adam farkında olmadan o renk ve desene odaklanıyormuş!

BURAYA DİKKAT!
Keith bu hafta ikinci el otomobiller satan bir galeriye misafir oldu. İnsanların vücut dillerini kullanarak karşılarındakileri nasıl etkileyeceklerini inanılmaz örneklerle anlattı. Otomobil almak isteyenler, galeriye girmeden önce bu kısmı dikkatlice okusunlar. Mesleki sırları açığa çıkan galeri sahipleri de lütfen bana ve Keith'e küfretmesinler.
Efendim, diyelim ki satıcı ile karşılıklı oturdunuz, pazarlık yapıyorsunuz. Birinci kural: Size sunulan ilk teklifte hemen bacak bacak üstüne atın. Bu, karşınızdaki satıcıya tekliften rahatsız olduğunuzu ve katı bir savunma pozisyonuna geçtiğinizi gösterip gözdağı verecektir. İkinci teklifte "Bundan daha iyi şartlar sunabilirsiniz herhalde" deyip "Değil mi?" ile biten ve topu satıcının kucağına bırakan bir cümle kurun. Bu, onu yeni bir teklife mecbur edecektir. Üçüncü teklifte hafiften gülümseyin. Ama gülücüğünüz hemen dudağınızda donsun ve ciddileşin. Bu, daha iyi bir teklif için kapıyı aralık bıraktığınız mesajını verecektir. Dördüncü teklifi duyunca, hiçbir şey söylemeden masadan kalkın ve kapıya doğru yönelin. Biraz riskli olacaktır mutlaka. Ama satıcının sesini duymadan, sakın geri dönüp bakmayın. İşte en iyi teklif o zaman verilecektir. Hemen el sıkışın!..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA