Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Teşekkürler Ayhan Sicimoğlu

Ayhan Sicimoğlu'nun iki yıl önce İz TV'de yayınlanmış ve salı gecesi yeni ismiyle BeIN'de tekrarlanan 'Limonata' programını izlerken nasıl utandım anlatamam.
Bir Türk vatandaşı olarak, 'dünyanın sekizinci harikası" denilen, Kanuni Sultan Süleyman'ın Zigetvar Seferi sırasında Hırvatistan'daki Drava Nehri bataklığı üzerine kurduğu 7 kilometrelik (Yazıyla; yedi kilometre!) ahşap köprüden, 500 küsur yıl sonra 'Limonata' adlı bir program sayesinde haberdar olmak içimi fena acıttı.
Sefer sırasında Sultan Süleyman bakmış ki bataklık geçit vermeyecek, hemen ferman buyurmuş: 'Tez buraya bir köprü kurula!' Tam 25 bin asker, sadece 20 günde bu şaheseri inşa etmiş ve üzerinden sipahilerin, arabaların, tonlarca çeken topların geçmesi sağlanmış. Hırvatlar şimdi tek bir madeni çivi bile çakılmadan inşa edilen bu köprünün kalıntılarını ortaya çıkarmak ve bir bölümünü yeniden inşa edip turizm potansiyeli yaratmak adına gece gündüz çalışıyorlarmış.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA