Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

İstanbul’dan ötesi yalan mı?

Geçen hafta sonu Kuzey Ege iki felaketi aynı gece yaşadı. Önce Çanakkale'ye bağlı Ayvacık 4.7 ve 4.3 ile sallandı, aynı gece Küçükkuyu'yu sel aldı. Deprem paniği, sel tehlikesi ile birleşince yörede yaşayanlar felaket filmlerine taş çıkartacak manzaraların ortasında kaldı. Evleri, işyerlerini su bastı, çiftliklerde yüzlerce hayvan telef oldu. Yörede yaşayanlar sabahı zor etti.
Felaketin yaşandığı andan itibaren iki gün boyunca televizyon haberlerini izlemeye koyuldum. Bilgi veren, felaketi anlatan dört başı mamur bir habere rastlamadım. Hem deprem, hem sel felaketi alt yazılarla ya da beş saniyelik görüntülerle geçiştirildi. Peki aynı olaylar Kuzey Ege'de değil de İstanbul'da yaşansaydı? Haber kanalları seferber olmuş, yayın akışları değişmiş, profesörlerden, kamu yetkililerinden demeç üstüne demeç alınmıştı. (Bkz: Zeytinburnu'nda çöken bina haberi) İnsan, megakentten uzaklaşınca anlıyor. Medyamız için İstanbul'dan ötesi hem yalan, hem yavan!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA