Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Magazinden utanır hale gelmek...

Değerli meslektaşlarım Gülşen Yüksel ve Müge Dağıstanlı, Kanal D ekranlarının sabah programı 'Renkli Sayfalar'dan ayrılma kararı almışlar. İddiaya göre sebebi, yapımcı firmanın program içeriğini magazin konuları dışına da taşırma isteğiymiş. İkili bu talebi reddedince, program da yeni sunucularla devam etme kararı almış.
Sabah yayınlanan magazin programlarının içeriği yavaş yavaş değişiyor. Sanatçı polemikleri, kaçamaklar, aşk ihanetleri vs. ülkenin gündemiyle fazlaca örtüşmediğinden olsa gerek, sabahçı masaları da siyasi ve sosyal olaylara akışlarında yer vermeye başladılar. Bu yeni trendin öncüsü ise Beyaz TV'deki 'Söylemezsem Olmaz' programı oldu. Özellikle Nihat Doğan, siyasi konulara balıklama dalıp sansasyonel yorumlara girişince işin yönü değişti. Kanal yönetimi baktı ki reyting geliyor, program yorumcularının yolunu iyice açtı. 'Söylemezsem Olmaz', yeni haliyle eni konu bir siyasi tartışma programı haline dönüştü.
Belli ki bu yeni reyting damarı 'Renkli Sayfalar'ın yapımcılarının da iştahını kabartmış. Ya da 'Memleket bu haldeyken, magazin konuşmak hafif kalıyor' düşüncesine kapılmışlar. İlkini anlarım da, bu ikincisi bana çok kaygı verici bir gelişme gibi geliyor. Eğer hayat prizmasının yedi renginden biri olan magazini silersek, gökkuşağından nasıl söz edebiliriz? Vahşete, dehşete, kine, öfkeye bulanmış şu dünyada nefes alacak bir şnorkel işlevini üstlenen magazini de siyaset ile tıkarsak, nasıl nefes alabiliriz?
Evet, kimse memleket meselelerine kayıtsız kalmamalı. Ama asıl işinden de tamamen uzaklaşmamalı. Yok eğer bu ülke 'magazin yapmaktan utanan' bir coğrafya haline gelirse, asıl o zaman vay halimize!
Magazin siyasete bulanırken, siyaset de magazinleşiyor mu acaba? Meclis'teki şu son olaylara bakar mısınız? Magazin âleminin en alt katmanında yer alan şöhret peşindeki dilberler bile böyle saç saça baş başa kavga etmiyor artık...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA