Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Biz niye o dizileri yapamıyoruz?

Anket sonuçları, medya araştırma şirketi İnterpress aracılığıyla elime ulaştı. Yapılan bir ankete göre;
2016 yılında ülkemizde izleyicilerin seçtikleri en iyi yabancı dizi, yayınlanan altı sezonuyla tüm dünyada izlenme rekorları kıran 'Game of Thrones' oldu. Genç kuşağın favori dizilerinden olan 'Teen Wolf' ikinci sırada yer alırken, yedi sezondur ekranlarda olan 'The Walking Dead' en beğenilen üçüncü yabancı dizi oldu. Listede dördüncü sırada İngilizlerin fenomen dizisi 'Sherlock' bulunurken, beşinci sırayı ise Türkiye dahil birçok ülkede büyük bir izleyici kitlesine sahip olan 'The Flash' aldı.
Anket sonuçlarının ardından dikkatimi çeken şu oldu: Klasik bir İngiliz dönem dizisi olan 'Sherlock' dışındakiler 'fantastik' yapımlar. Peki madem Türk televizyon izleyicisi fanteziye bu kadar aç, bizimkiler niye bu türü denemiyor? Cevabı basit: Fantastik dizi çekmek hem pahalı, hem de riskli. Çünkü büyük prodüksiyonlara ihtiyaç var. Ayrıca garantili 'entrika' dizisi dururken, akıbeti belli olmayan bir dizi türüne para yatırmaya değmez! Daha da önemlisi; aşk üçgeni kurup keyfine bakmak varken, kurt adamlar ve zombiler için hangi senarist kafa patlatacak? Hele bir de 'fantastik' dizi yapayım diye yola çıkıp 'deli saçmasına' dönüşen başarısız denemelere bakınca; ı-ıh, bizde bu iş olmaz!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA