Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Adem diskalifiye edilir mi??

Haber, 'Survivor'da doping skandalı' başlığıyla duyurulunca, herkes gibi ben de yarışmacılardan birinin adada doping kullandığını sandım. Meğer, Ünlüler takımında yarışan milli boksör Adem Kılıççı'nın beşincilik kazandığı 2012 Londra Olimpiyatları'nda alınan numunesinde doping çıkmış. Uluslararası Olimpiyat Komitesi, Kılıççı'nın lisansını iptal edip derecesini geri almış. Şimdi herkes merak ediyor, Adem Kılıççı yarışmadan diskalifiye mi edilecek, yoksa devam mı edecek diye. (Bu yazının kaleme alındığı cuma sabahında henüz konuyla ilgili bir karara varılmamıştı)
Son söyleyeceğimi en başından söyleyeyim: Adem'le ilgili kararı izleyici versin. Bana göre halkın kararı, en önemli değerlendirme. Adem şu sıralarda nasılsa kamuoyu tartısında. O zaman, işi halkın SMS'ine bırakmanın tam sırası. Diyeceğim o ki, zaten şu anda Adem için bir referandum süreci var, işlesin.
Bir de, Survivor olimpik bir yarışma değil, bir televizyon programı. Yarışmacılar, program öncesinde numune verip doping testine tabi tutulmadıklarına göre, olayı 'Survivor'da doping skandalı' diye köpürtmenin bir anlamı da yok.
Tabii ki gençlerin önüne Ünlüler takımı olarak çıkanların, bir yere kadar örnek oluşturma gibi bir misyonları da var. Ama gelin görün ki, burası Türkiye. Bu ülkede şu anda Basketbol Federasyonu Başkanı olan kişi de bir zamanlar dopingli çıkmamış mıydı?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA