Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

İnek Şaban’ı sağmak...

Son bir kaç aydır, FOX'un hafta sonu yayınladığı 'Çalar Saat' bülteninde sürekli Kemal Sunal filmlerinden pasajlar, 'araya parça' mantığıyla haberlerin arasına iliştiriliyor.
Gerekçesi; terör, kazalar, cinayetler, felaketler nedeniyle yüzü giderek asılan bültenin içine mizah katıp izleyenleri azıcık da olsa güldürerek rahatlatmak.
Ne yalan söyleyeyim, fena da olmuyor. Gelin görün ki; FOX, bunun için filmin yayın haklarını elinde bulunduranlara herhangi bir telif ödüyor mu?
Diyelim ki, bir haber fena halde 'İnek Şaban' filmlerindeki bir sahneyi çağrıştırıyor.
İşte o zaman 'haber değeri taşıdığı için' küçük bir pasajın bültende yer almasına itirazım olmaz. Ama sırf 'reytinginden yararlanmak için' araya 'İnek Şaban parçası' koyarsanız, haksız rekabete ve hukuksuzluğa sebep olursunuz.
Kemal Sunal filmlerinin fütursuzca kullanıldığı bir başka alan ise uydularda karabatak gibi bir ortaya çıkıp bir kaybolan ne idüğü belirsiz kanallar. Ekrana dayıyorlar bir Kemal Sunal filmi, sonra 15 dakikada bir kesip merdiven altı bal ya da cinsel gücü artırdığı iddia edilen birtakım sözde ilaçları pazarlıyorlar.
Sizleri bilmem ama ben İnek Şaban'ın reyting adına 'en sağmal inek' haline getirilmesinden fena halde rahatsızım.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA