Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

18 yaşa seçilme hakkı verilince...

Yeni anayasa değişikliği paketinde beni en çok umutlandıran maddelerden biri de 18 yaşa seçilme hakkı verilmesi.
Bunun küçük bir provasını Moldova ile yapılan hazırlık maçında gördük.
Fatih Terim sahaya 23 yaş ortalamasına sahip gencecik bir takım sürdü. 'Seçilen' o gençler, sahadaki Moldova takımını silip süpürdü. Ben de herkes gibi 3-1'lik sonuçtan daha çok, yarınlarımıza ait umutlarımızın yeşermesine sevindim. Düşünsenize, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası Türkiye'de yapılıyormuş. Bugünün gençleri, efsane bir takım haline gelip Türkiye'ye kendi evindeki bu dev organizasyonda ilk şampiyonluğu getiriyormuş.
Rüya mı? Hiç de değil. Ümmiye Koçak teyzemizin bize öğrettiği gibi, önce hayal etmek lazım.
Malum, Fatih Hoca'nın basın toplantılarında söylediği "Bana bunlarla gelin" sözü, pek çok güldürü programına ve skece konu olmuştu. Sahada pırıl pırıl parlayan gençleri görünce aynı sözü bu kez ben Fatih Hocam'a söylemek istedim: "Bana bunlarla gel hocam!"
Bu arada, ilk kez Milli Takım'a evsahipliği yapan Eskişehir seyircisine binlerce teşekkür. Karşılaşma, seyirci sayesinde bir hazırlık maçı olmaktan çıkıp adeta dev bir finale dönüştü. Eskişehirliler, Milli Takım'ın nasıl destekleneceği konusunda adeta ders verdiler. Tribünde böyle seyirci olsun, bu yaşımda Ay yıldızlı formayı giyip ciğerim patlayana kadar koşarım vallahi!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA