Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Ah şu hamaset!

Önümüzdeki günlerde Güneydoğu'da görev yapan polis ve askerimizin kahramanlığını anlatan çok sayıda dizi ve film izleyeceğiz. Çünkü 15 Temmuz ile doruk noktasına ulaşan vatanperverlik ruhunun mutlaka ekrana ve beyazperdeye bir şekilde yansıması gerekiyordu.
'Dağ' filmleri serisinin gişede yaptığı önemli hasılat, yapımcıları harekete geçirdi ve hem salonlar, hem de ekranlar kahramanlık temalı yapımlarla dolmaya başladı.
Bu yeni trendin ekranlardaki ilk örneği geçen pazartesi Kanal D ekranlarında izleyici ile buluştu. 'İsimsizler' adlı yapım, terör örgütü tarafından makamında bombalı tuzak ile öldürülen Viranşehir Kaymakamı'nın intikamını almak, bölgeye huzur ve asayişi getirmek için özel olarak görevlendirilen bir grup kahramanın hikayesini anlatıyor.
Şu tesadüfe bakın ki, 'İsimsizler'in gala yapacağı gün, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, şehit Derik Kaymakamı Muhammet Fatih Safitürk'ün baba evi Trabzon'da eylemi planlayan kişinin yakalandığını duyurdu. Kanal D, dizinin PR çalışmasını İçişleri Bakanlığı'na verseydi, ancak bu kadar olurdu.
Gelin görün ki bizde milli duyguları ateşlemenin en kestirme ve kolay yolu olarak 'hamaset' görülüyor. Dizi de kendini bu alışkanlıktan kurtaramadı. Öyle bilindik, öyle sıradan 'klişeler' kullanıldı ki, hikaye gerçek ekseninden sapıverdi. Zaten başımıza ne geldiyse şu hamaset belasından gelmedi mi?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA