Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Bu nasıl matematik?

Köşemizin Türk televizyonculuğuna kattığı en büyük değer, 'bilinçli' ve 'seçici' televizyon seyircisinin artmasına hizmet etmek. Okurlarımız bir televizyon izleyicisi olarak öyle önemli detaylara dikkat çekiyor, o denli hassas konuların altını çiziyor ki; sektöre yön verenler de ister istemez dikkatli ve özenli davranmaya teşvik ediliyor. Bu nedenle her cumartesi bu köşede sizlerle buluşturduğum okur yorumlarını son derece önemsiyor ve faydalı buluyorum. Zira sektörün ıslahının bu 'talepkar' izleyici sayesinde gerçekleşeceğine inanıyorum.
Okurumuz Ahmet Erkul'un mesajı da bu konuya önemli bir örnek teşkil ediyor.
Görünen o ki, özellikle haber bültenlerindeki maddi hatalara izleyicinin tahammülü kalmadı.
Örnek oluşturması açısından sizlerle paylaşıyorum:
"İyi günler Yüksel Bey. İki gün boyunca o kadar sinirim bozuldu ki yazmadan edemedim.
NTV bütün hafta sonu boyunca hemen her haberinde fıstık fiyatlarındaki artıştan dolayı baklavanın fiyatının 50 liradan, yüzde 15 artarak 70 liraya çıktığını söyledi durdu. Tamam, haberi hazırlayan kişi matematik bilmiyor ve bayram öncesi ritüeli yapıyor olabilir ama iki gün boyunca bunu okuyan spiker de 'Ya bu hesap yanlış' demez mi? Veya Hıncal Usta'nın (Uluç) dediği gibi; NTV'de kendi haberlerini seyreden bir yönetici de mi yok?
Son bir ihtimal de; NTV, yaptığı haberleri ya ayet olarak görüyor ya da anayasanın ilk dört maddesi gibi değiştirilemez olduğuna inanıyor.
Bu yüzden de bir daha düzeltme gereği hissetmiyor. İyi çalışmalar, iyi bayramlar..."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA