Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

İşte inanca saygı

Ne yalan söyleyeyim, sporla bu denli ilgili olmama rağmen Başakşehir Fatih Terim Stadı'nın içinde mescit ile beraber bir şapel (küçük kilise) ve sinagog olduğunu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuk olduğu NTV'deki '%100 Futbol' programından öğrendim.
Sunucu Murat Kosova, Rıdvan Dilmen ile birlikte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ağırladıkları Fatih Terim Stadı'nı ilk kez gördüğünü, tesise hayran kaldığını, içeride bir mescit ile beraber şapel ve sinagog bulunmasına ise şaşırdığını dile getirince; Erdoğan, dinler ve kültürler arası dostluk üzerine çok önemli sözler söyledi. Cumhurbaşkanı, sadece Müslümanlar'ın değil, diğer dinlere mensup insanların da statlara gittiklerini, yabancı sporcular, yöneticiler ve taraftarların rahatça ibadet edebilmesi için tüm statlarda benzer bir uygulamaya gidilmesi için talimat verdiğini söyledi. Erdoğan; Abdülhamit döneminde yaptırılan İstanbul'daki Darülaceze'yi örnek göstererek, orada bir cami ile beraber kilise ve sinagogun aynı bahçede yer aldığını hatırlatarak, "Çünkü bu devlet, sadece kendi dinine mensup muhtaçları değil, her dinden insanı korumaktadır" dedi.
Dünyanın, silah tüccarları tarafından kasıtlı olarak dinler savaşına doğru sürüklendiği şu günlerde, Cumhurbaşkanı'nın sözleri içimi ferahlattı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA