Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

İki farklı Cüneyt Çakır

Bir hakem için en zor maçlardan biriydi. Oyuncular 'sahtekarlık' düzeyinde art niyetli, hemen her pozisyona itiraz edecek kadar gergin ve ön yargılıydı. Ama Cüneyt Çakır, İsveç ile İtalya arasında oynanan Dünya Kupası baraj maçını yardımcılarıyla birlikte tek kelimeyle 'mükemmel' yönetti. En kritik, en çetrefilli pozisyonları bile en doğru şekilde süzerek, herkesten 'tam puan' almayı başardı.
İşin ilginç tarafı, Cüneyt Çakır'ın son birkaç haftadır futbol yorumcuları tarafından hataları ile eleştirilip 'eyyamcılıkla' suçlanmasıydı. Hatta Demir Grup Sivasspor- Atiker Konyaspor maçında verdiği hatalı penaltı kararı yüzünden aynı uçakta döndüğü futbolcu Eren Albayrak'tan özür dilediği bile yazıldı.
Peki dış sahalarda harikalar yaratan, FIFA'nın 'gözdesi' haline gelen bir hakem, nasıl oluyor da kendi ülkesindeki maçlarda hataya bu kadar yatkın olabiliyor? Bizde hakemlik müessesi kötü mü yönetiliyor, yoksa spor yazarları hakemin kimyasını bozacak kadar mı acımasız? Televizyonda birilerinin bunu araştırmasını ve yorumlamasını bekliyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA