Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

‘Payitaht’a Kudüs damgası

TRT 1'in ilgiyle izlenen dönem dizisi 'Payitaht Abdülhamid'e bu hafta da emperyalistlerin Ortadoğu'daki kutsal topraklar üzerindeki oyunlarına Padişah'ın dirayetle karşı çıkışı damga vurdu.
Abdülhamid'in daha önce söylediği şu sözler, geçen hafta Kudüs protestolarının bayrağı haline gelmişti: "Küffar boş durmaz, fıtrat boşluk kaldırmaz, sendelediğin an tepene çökerler. Sendelemeyeceğiz ve Kudüs'e sahip çıkacağız! Kudüs, müminlerin haremidir! Kudüs emanetimizdir! Biz var olduğumuz sürece Kudüs düşmeyecek. Bizde bir hanedan var, o hanedanın başında bir halife var gayesi ilayı kelimetullahtır. Kudüs onun emanetidir. O emaneti korumak için can da verir, can da alır!"
Bu hafta da yabancı güçler tarafından kışkırtılarak ayaklanan ve saraya yürüyen gençleri 'Abdülhamid' şu sözleriyle sakinleştirdi: "Kutsal emanetimize, kutsal topraklarımıza, bayrağımıza, dinimize, dilimize ve Peygamberimize laf edenlere, dil uzatanlara hakkımı helal etmiyorum! Sizi Batılılaşma yolunda zehirliyorlar; hakkımı helal etmiyorum. Siz benim evlatlarımsınız. Eğitiminiz için, kurduğumuz okullarda iyi eğitimler almanız için uğraşıyoruz. Sizin için endişeleniyorum, sizi zehirliyorlar, hakkımı helal etmiyorum!"
Görüyor musunuz; oyun, aynı oyun, sadece aktörler değişiyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA