Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Harama fena bulaştık(!)

Diyanet'in 'Milli Piyango haramdır' fetvası tartışıladursun, geride bırakmaya hazırlandığımız 2017 yılında Google arama motorunda en fazla aranan kelimenin 'Milli Piyango' olduğu ortaya çıktı.
Google 2017 raporuna göre ikinci sırada 'Stres Çarkı', üçüncü sırada ise 'YSK' kelimelerinin bulunduğu görüldü.
2017 yılında Türkiye'de 'Nedir?' kategorisinde aranan ilk kelime, 'Ufak Tefek Cinayetler' dizisinde kullanıldıktan sonra popüler olan 'Pestisit' (bir tür zehir) olurken, bu kelimeyi 'Varlık Fonu' ve 'Chia tohumu' aramalarının takip ettiği belirlendi.
'Başkanlık sistemi' ve 'Kara cuma' da en çok aranan ilk beş kelime içinde yer aldı.
Google'da 2017 yılında en çok yapılan aramalara diziler kategorisinde bakıldığında; listenin ilk sırasında dünyaca ünlü dizi 'Game of Thrones' yer alırken, bu diziyi internette yayınlanan ve bu sezon ikinci sezonu başlayan 'Fi' adlı dizi izledi.
Üçüncü sırada ise oyuncularından konusuna kadar oldukça ses getiren yerli dizi 'İçerde' yer aldı.
2017 yılının en çok aranan isimlerinde ise ilk sırayı bir cinayete kurban giden Vatan Şaşmaz alırken, onu öldüren Filiz Aker de en çok aranan ikinci isim olarak belirlendi. Bu iki ismi ani ölümleriyle tüm Türkiye'yi üzüntüye boğan ünlü müzisyenler İbrahim Erkal ve Harun Kolçak ile ünlü Youtuber Cem Korkmaz takip etti.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA