Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Ağızlar nihayet buz kesecek

Bu sütunlarda aynı konuyu kaç kez yazdım, hatırlamıyorum.
Sürekli 'Küfür sahnelerini bip'lemek yetmez, ağızları da buzlamak lazım. Çünkü edilen galiz küfürleri anlamak için ağız okuma uzmanı olmaya gerek yok' diye bas bas bağırmıştım.
Dizilerin internette 'sansürsüz' yayınlanan bölümlerinin de, özellikle gelişme çağındaki çocuklar için büyük tehdit oluşturduğunu söylemiştim. Son olarak Show TV'deki 'Çukur' dizisinde 'Vartolu'nun yaklaşık bir dakika boyunca ettiği bip'lenmiş küfrün televizyon tarihimizde bir 'rekor' olduğunun altını çizmiştim.
Sonunda RTÜK'ün sesimi duyduğunu görünce biraz olsun rahatladım.
RTÜK'ün Show TV'de yayımlanan 'Çukur' için hazırladığı ve dizideki küfürlerin deşifre edildiği uzman raporunda, 'Dizinin televizyonda yayımlanan bip'lenmiş yayını ile internet sitesinde yer alan sansürsüz hali beraber değerlendirildiğinde; argo ve küfür niteliğindeki ifadeleri söyleyen kişinin ağız hareketlerinden söz konusu ifadelerin ekran başındaki izleyiciler tarafından anlaşılabileceği görülmektedir' ifadeleri kullanıldı.
Bakalım bu rapordan, 'dizi küfürlerini önleme yolunda emsal oluşturacak' bir cezai yaptırım çıkacak mı?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA