Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Atv dizileri altın çağını yaşıyor

Rekabetin giderek daha da çetin hale geldiği, kaygan reyting platformu üzerinde ayakta durmanın giderek zorlaştığı böylesine zorlu bir dönemde atv'nin elde ettiği başarı gerçekten de anlamlı. Atv, son yıllarda en az 'dizi firesi' veren kanal konumunda.
Rakipleri en iddialı dizilerini bile ekranda tutmakta zorlanıp kısa sürede yayından kaldırırken, atv'nin elde ettiği başarı yüzdesi gerçekten de gıpta ile izleniyor. 'Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz', 'Kırgın Çiçekler', 'Kanatsız Kuşlar', 'Aşk ve Mavi' ve 'Bahtiyar Ölmez' gibi fenomenler arasına son olarak 'Sen Anlat Karadeniz'in de katılmasıyla atv'nin dizi kantarındaki ağırlığı daha da arttı. Sadece diziler mi? Atv, programlarıyla da rakiplerine adeta nal toplatıyor.
'Müge Anlı ile Tatlı Sert', 'Esra Erol'da', 'Kim Milyoner Olmak İster?' ve 'Nihat Hatipoğlu ile Dosta Doğru' programları, kendi kulvarlarında zirveyi elden bırakmıyor.
Atv'nin dizi kulvarındaki büyük başarısı istatistiklere de yansıyor. Interpress medya araştırma kuruluşunun elde ettiği verilere göre; 29 Ocak- 4 Şubat haftasının total reyting ortalamasında atv'nin yeni dizisi 'Sen Anlat Karadeniz', yüzde 16.75 ortalama ile TRT 1'in iddialı dizisi 'Diriliş: Ertuğrul'un (14.94) tahtını ele geçirdi.
Aynı hafta içinde yazılı medya taranarak elde edilen Interpress verilerine göre, en çok haberi yapılan dizi de 143 haber ile atv'nin ilgiyle takip edilen dizisi 'Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz' oldu. Onu 121 haber ile Show TV'nin dizisi 'Çukur' ve Kanal D'nin ekrana getirdiği 'Vatanım Sensin' (121) izledi. Atv'nin bir başka dizisi 'Sen Anlat Karadeniz' ise daha ilk haftasında 104 habere konu olarak şimdiden dördüncü sıraya yerleşti.
İstatistiklere bakılırsa atv dizileri hem izleniyor, hem konuşuluyor.
'Dizi atv'de izlenir' sloganı ise adeta ikinci baharını yaşıyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA