Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Anketler ‘Adem Kılıççı’ diyor

Geçen hafta bizim meşhur Zap'tiye kutucuğunun içine bir ironi sıkıştırmıştım. 'Seçimlerin falına bakan anket şirketleri 'Survivor'ı kimin kazanacağıyla ilgili bir anket yapsalar ya' demiştim. Eee malum, memleketin bir yarısı Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimiyle ilgilenirken, kalan yarısının aklında 'Survivor'ı kimin kazanacağı var. Vallahi abartmıyorum. İnanmayan, Cumhurbaşkanı adaylarının katıldığı açık oturumlarla, 'Survivor' yayınlarının reytingini karşılaştırsın! Haydi bir örnek daha vereyim: 'Survivor'ın geçen yıllardaki finalinde, Kıbrıs'taki Cumhurbaşkanlığı seçiminden daha fazla oy kullanılmıştı.
Ben işi fanteziye vururken, bir şirket ise ciddi ciddi 'Survivor' anketi yapmış meğer. Türkiye'nin en çok oy kullanılan sosyal medya anket platformu olarak anılan Poltio-com'da yanıtlanan sorular, izleyicinin 'Survivor' algısını tüm yalınlığıyla ortaya koymuş. İşte 54 bin 212 kez yanıtlanan soruların ilginç sonuçları:
'Survivor 2018'in erkek yarışmacılarından kimleri destekliyorsunuz?' anketine katılan 15.812 kişinin yüzde 22'si 'Adem Kılıççı' cevabını vermiş.
Bu seçeneğin dışında insanların yüzde 17.8'i Hilmi Cem İntepe'yi, yüzde 14.1'i Turabi Çamkıran'ı, yüzde 9.3'ü Anıl Berk Baki'yi desteklediğini belirtmiş. Murat Ceylan ve Cumali Akgül, insanlar tarafından yüzde 7.3 oranla eşit olarak değerlendirilmiş. Ankete katılanların yalnızca yüzde 6.8'i Ümit Karan (bu hafta elendi), yüzde 5.8'i Hakan Hatipoğlu, yüzde 3.9'u Mustafa Kemal Kurt, yüzde 1.6'sı Batuhan Buğra Eruygun ve yüzde 1.4'ü Ramazan Kalyoncu yanıtını vermiş

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA