Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

En zor mahkeme

Rahmetli babam hukukçu olduğu için çocukluğumdan itibaren izleyici olarak pek çok duruşmada bulundum. Ama atv'nin Hakim dizisindeki kadar zor bir mahkeme görmedim.
Düşünün... Ağır ceza hakimisiniz. Oğlunuz trafik kazası sonucu bir genci öldürmüş. O delikanlının ağabeyi de olayın suçlusu gösterilen bir masum genci cezaevinde öldürmüş. Yetinmemiş, o gencin annesi ile sevgilisini katletmiş. Olay, hakimin çocukluk arkadaşının ve aile dostu kadın komiserin öldürülmesine kadar varmış.
Gencin babası mafyatik bir karakter. Duruşma öncesi bizim hakim beye diyor ki, "Sen duruşmada benim oğlumu kurtarmazsan, ben de senin oğlunu öldürürüm." Dahası, duruşmada maktulü savunan avukat ise hakimin evlenmeye hazırlandığı sevgilisi... Haydi gelin de çıkın işin içinden...
Mahkemeye son dakikada bir sürpriz tanık geliyor. Konuşursa, mafya babasının katil oğlunun içeriden çıkması mümkün olmayacak. Hakim çaresizce kumpas kuruyor. O gence bir vesile ile içinde uyuşturucu ilaç bulunan su içiriyor. Genç saçmalamaya başlayınca, tanıklığı da düşüyor...
Sizi bilmem ama ben evladı için yaşayanlardanım. Burada da evlatlarının yaşaması için her şeyi göze alan iki baba söz konusu. Biri; bugüne kadar elde ettiği tüm gücünü, evladını hapisten kurtarmak için harcayan bir mafya. Diğeri ise oğlunu kötülerden korumak adına tüm ilkelerinden vazgeçmeye hazır bir kanun adamı...
Önümüzde Babalar Günü var... Öyleyse altını çizmek lazım: Babalık için "fedakarlık" kelimesi bile az gelir. Babalık en başta "kendinden" vazgeçmektir..

Neşet Ertaş filmi yapılmalı mı?
Merhum halk ozanı, 'Bozkırın Tezenesi' Neşet Ertaş'ın hayatını anlatacak film, yılan hikayesine döndü. Biyografi filmlerinin tecrübeli yapımcısı Mustafa Uslu, proje için kolları sıvamış, çekimler başlamış hatta fragmanı bile yayınlanmıştı. Ancak Neşet Ertaş'ın ailesi filme rıza göstermemiş ve yürütmeyi durdurma kararı aldırıp çekimlere son verilmesini sağlamışlardı. Ertaş'ın kardeşleri buna gerekçe olarak sanatçının sağlığında "Ben kendimi Anadolu halkına yeterince anlattım. Ölümümden sonra hayatımın film yapılmasını istemiyorum" şeklindeki vasiyetini gösterdiler.
Tabii ki bu ölümsüz çınarın vasiyeti önemli. Ama adı üzerinde, bir "halk ozanının" esas sahibi ve mirasçısı halktır. UNESCO tarafından Korunması Gereken Dünya Kültür Mirası listesinde gösterilen Neşet Ertaş'ın üstün sanatının ve filizofları kıskandıran bilgeliğinin yeni nesillere aktarılması için bir belgesel/drama/biyografi tarzı filmin çekilmesi faydalı olabilir.
Ben bu konuda kararsız kaldım. Peki "halk" olarak siz ne düşünüyorsunuz? Bu film çekilmeli mi, çekilmemeli mi? Görüş ve yorumlarınızı Sabah/Yazarlar/Yüksel Aytuğ/Yazara Mektup bölümünden, yuksel.aytug@ sabah.com.tr'den, Instagram'da yukselaytug250863' den, Facebook ve Twitter'da kukiaytuğ hesaplarından bana ulaştırabilirsiniz..

Johnny Depp- Amber Heard davası
Hollywood'un iki ünlüsü Johnny Deep ile Amber Heard'ün evliliği peri masallarına benzetiliyordu. Ama ne olduysa ikilinin arasına kara kedi girdi. Özellikle Amber Heard'ün Johnny Depp ile ilgili akıl almaz iddiaları ve suçlamaları şok etkisi yarattı. Sonunda olay mahkemeye intikal etti. Geçenlerde sonuçlanan davada Amber Heard'ün iddialarının asılsız olduğu kanaatine varılarak, kadın yıldızın eski eşine 15 milyon dolar nafaka ödemesine hükmedildi.
Peki ipler nerede koptu? Amber'in iddialarında haklılık payı olabilir mi? Johnny Depp'e zaferi getiren hangi ayrıntıydı? Yabancı magazine ilgi duyuyor ve bütün bu soruların yanıtlarını merak ediyorsanız, 11-12 Haziran tarihleri arasında saat 22.50'de TLC ekranları karşısında olun. Belgesel yapım 'Johnny Depp-Amber Heard Davası' kafanızdaki tüm kuşkuları gidermeye aday.

Gaf kürsüsü
Atv'deki Milyoner'de yarışmacı, "Hangisinin arasına dondurma konularak yenir? A) Midye tava B) Kağıt helva C) Lahmacun D) Islak hamburger" sorusu için seyirci jokeri kullanmasın mı?

Zap'tiye
Dilimle karpuz almak mı, yoksa 7 komşu toplanıp bütün karpuza girmek mi daha kârlı olur acaba?

Ne demiş?
"Biz Türkler nice devletle mücadele edip varlık göstermişiz de bir tek içimizdeki hainlerle baş edememişiz." (Atv'nin dizisi Destan'da Alpagu Han'ın sözü)

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA