Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FUNDA KARAYEL

Kuyu’nun filmi ‘Sarıl’ın başrol oyuncusu daha doğmadı

Son zamanlarda sıklıkla okuduğumuz hayvanlara şiddet haberleri hepimizi çok üzüyor ama size güzel bir haberim var.
Bu konuda farkındalık yaratacak, tüm hayvanseverlerin tek yürek olacağı bir film vizyona girmeye hazırlanıyor. İstanbul Beykoz'da bulunan bir sondaj kuyusuna düşmesinden 12 gün sonra kurtarılan mucize köpek Kuyu'nun hikayesi sinemaya aktarılıyor. umudunu yitirme Kuyu, hayata döneli tam bir yıl oldu. Bu film haberi de, olayın yıldönümünde en güzel sürpriz oldu. Kurtarıldıktan sonra Haçiko Derneği tarafından sahiplenilen Kuyu'nun gerçek hikayesinden ilham alınan, 'Kuyunun dibinde de olsan umudunu kaybetme' sloganı ile yola çıkan 'Sarıl' filminin senaristi ve yönetmeni Yiğit Güralp. Filmin yapım sürecine kurucu başkanlığını Ömür Gedik'in yaptığı HAÇİKO ekibi de katkıda bulunacak. çekim temmuz'da 'Sarıl' filminde Kuyu, sadece küçük bir sahnede oynayacak. Asıl başrol oyuncusu ise henüz doğmadı. Film için hayvan hakları dernekleri ve konfederasyonları da işbirliği yapacak. Set, yerel ve uluslararası iki kurum tarafından denetlenecek.
'Uzun Hikaye', 'Ayla' ve 'Sınav' gibi filmlerden hatırlayacağınız Yiğit Güralp ile film üzerine konuştum.
Güralp, filmde rol alacak Kuyu'nun bu ay doğacağını söyleyerek ekledi: "Kuyu'yu kurtaran güzel insanları anlatıp onları yeniden gündeme getirmek istiyorum." Kuyu'yu merak edenlere ise bir fotoğrafını göndererek Kuyu'nun çok iyi olduğunu, güzel bir bahçede, çok geniş bir alanda yaşadığını belirtti.
Kuyu'yu canlandıracak oyuncu köpeğin ise dört aylık olmadan sete çıkmasının yasak olduğunu da sözlerine ekledi. Bu noktada yapımcılar İlkem Şahin ve Emre Oskay'a, filmin senaristi ve yönetmeni Yiğit Güralp'e; köpekle çalışma şartlarının tümünü yerine getirdikleri ve bu projeyi hayata geçirdikleri için teşekkür etmek gerek. Filmin çekimleri Temmuz ayında gerçekleşecek.
Vizyon tarihi ise henüz net değil.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA